La Policia Local de Sueca estrena la seua aula d’educació viària

0
1827
La policia ha començat a donar classes als alumnes de Sueca

Vora 500 xiquetes i xiquets participaran en el programa de foment de l’ús de la bicicleta i educació viària

Sueca ha presentat el primer curs de la nova aula d’educació viària de la Policia Local de Sueca. La nova instal·lació, que compta amb un parc infantil de trànsit i un aulari didàctic per a les sessions teòriques, s’emmarca en el programa de foment de l’ús de la bicicleta i educació viària que s’impartirà amb els alumnes de tercer d’infantil i quart de primària de tots els col·legis i centres d’Educació Infantil de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes.

L’objectiu és fomentar entre els menuts tota acció educativa encaminada al desenvolupament de coneixements, hàbits i actituds necessàries que milloren el comportament del conductor, vianant i viatger, amb la finalitat última de reduir la taxa d’accidents.

Però el programa centrarà bona part dels seus esforços, també, en la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport urbà. L’ús de la bicicleta és l’alternativa més viable als vehicles a motor, no contaminant, respectuosa amb el medi ambient, econòmica i saludable. En este sentit, les sessions escolars insistiran també en l’aprenentatge de l’ús i manteniment correcte de la bici, les normes bàsiques de circulació i els elements de protecció a utilitzar tant en via urbana com interurbana. Alhora, s’informarà també la població escolar que passe pel parc i l’aula dels comerços locals, les tendes de venda i tallers de bicicletes dels quals es disposa a la localitat. En el cas dels alumnes més menuts, però, la pràctica es realitzarà en els rols de vianants i patinadors.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Giménez, han participat este matí en el desenvolupament d’una de les sessions escolars amb els alumnes de quart de primària del Col·legi La Encarnación.

“Sueca és una ciutat de distàncies mitjanes, sense relleus, plana i amable per passejar-la a peu o amb bicicleta. Pots caminar de punta a punta de la ciutat i no trigar més de 15 minuts, amb bicicleta encara és més ràpid” ha apuntat l’alcaldessa qui ha qualificat l’aula com una “encertadíssima i iniciativa”. “És una aposta més per la mobilitat sostenible, un dels eixos del full de ruta que ens hem marcat amb l’Estratègia de Desenvolupament Urbà i Sostenible Sueca Batega. A més a més els xiquets són els millors altaveus per a les famílies, si ells aprenen les normes de civisme a la via, segur que insisteixen als seus perquè també les complisquen” ha conclòs.

En la seua intervenció, Giménez ha explicat que “per tradició, les nostres famílies regalen a les xiquetes i els xiquets una bicicleta, al voltant dels 8 o 9 anys, per l’aniversari o la comunió. A més, s’ha detectat que hi ha un buit formatiu entre les edats dels primers cursos de primària i les edats legalment establides per a la consecució dels permisos de conducció, des dels 16-18 anys, per això ens pareix una activitat idònia per al col·lectiu escolar. Ho entenem com una inversió per una ciutadania més responsable en la via pública” ha assenyalat.

El programa implicarà també diferents associacions, col·lectius i clubs com ara l’Escola Ciclista de Sueca, l’Escola de Triatló o la Penya Cicloturista que col·laboraran en les sessions a l’aula.

El coordinador de la iniciativa a la Policia Local de Sueca, Salvador Estornell, ha explicat que la metodologia de l’activitat és diversa, participativa i col·laborativa. L’activitat compta amb dues parts, una sessió a la central de la Policia Local de Sueca i altra a l’aula del centre educatiu participant.

En la primera sessió els alumnes participen des de la teoria, a l’aulari, i la pràctica, amb la gimcana, els tallers de manualitats i reconeixement de senyals i el circuit del parc infantil de trànsit.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí