La Policia Local de Sagunt rep formació específica sobre els patinets elèctrics

0
1857
Exemplar d'un patinet elèctric a Sagunt

S’espera que pròximament s’establisca una normativa estatal que regule este tipus de vehicles de mobilitat personal, per la qual cosa els regidors asseguren que es procedirà a aplicar-la i a modificar les ordenances vigents de l’Ajuntament

Agents de la Policia Local de Sagunt de diverses unitats han realitzat un curs sobre vehicles de mobilitat personal (VMP), els denominats patinets elèctrics. Esta formació específica, que es va impartir la setmana passada, forma part del Pla de Formació Contínua que cada any organitza l’Ajuntament de Sagunt.

La docència va ser impartida per Aurelio Urbán Rubio, agent de la Policia Local de València amb una dilatada experiència en esta matèria tant mitjançant classes teòriques com en la pràctica a través de controls específics d’estos vehicles.

Cal destacar, entre altres qüestions, que els vehicles de mobilitat personal no poden circular per les voreres i que els seus conductors no poden fer ús de dispositius de telefonia mòbil ni d’auriculars, ja que aquest tipus de vehicles es consideren unitat de trànsit. Així mateix, no poden superar els 30 km/h i aquells patinets que incorporen selló no tenen permesa la circulació.

Respecte a la legislació reguladora d’esta mena de VMP, cal indicar que, en estos moments es troba dispersa entre un marc jurídic en l’àmbit nacional i internacional, entre les quals es troben reglaments europeus, instruccions de la DGT i ordenances municipals. No obstant això, la regulació estatal específica sobre VMP és imminent, per la qual cosa l’Ajuntament de Sagunt no procedirà, de moment, a la seua regulació a través d’Ordenança Municipal, ja que caldria modificar-la per a adaptar-la a la regulació estatal de superior rang.

La regidora de Policia Local, Natalia Antonino, destaca que “el vianant és la unitat de trànsit més fràgil, per tant els membres de la Policia Local de Sagunt vetlaran de manera prioritària per la seua protecció, així com pel millor encaix dels nous vehicles de mobilitat personal que circulen per les vies del nostre municipi”.

Per part seua, el delegat de Mobilitat Urbana, Javier Raro, afirma sobre este tema que “s’està a l’espera de la normativa estatal que regule els patinets elèctrics, la qual és imminent, amb el que procedirem, a més de la seua aplicació, a la modificació de les ordenances vigents de l’Ajuntament que es vegen afectades”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí