La Policia Local de Sagunt presenta el projecte de prevenció de consum d’estupefaents i la Unitat Canina

0
1792
La presentació s'ha fet a l'IES Morvedre.

Els objectius són la informació i conscienciació de les i els joves i adolescents, sobre les conseqüències del consum de drogues tòxiques, així com la vigilància i control d’estes conductes en els entorns educatius

La Policia Local de Sagunt ha iniciat este matí el projecte de prevenció i dissuasió del consum de drogues tòxiques en jóvens i adolescents en entorns educatius (PRECOES) amb l’alumnat de tercer de l’ESO de l’IES Camp de Morvedre, els objectius del qual són la informació i conscienciació de les i els jóvens i adolescents, sobre les conseqüències del consum de drogues tòxiques, així com la vigilància i control d’estes conductes en els entorns educatius. A més, també han presentat amb una demostració a la Unitat Canina de la Policia Local de Sagunt.

La xarrada ha tractat aspectes com els efectes i conseqüències del consum de drogues, amb especial atenció a la conducció de vehicles, així com de les sancions i conseqüències penals. També s’han abordat les qüestions referents a la Llei de Seguretat Ciutadana. Un altre dels objectius d’este projecte didàctic, és el de desmentir faules sobre la tinença i consum de drogues.

El Projecte PRECOES està format per l’intendent general de la Policia Local, Rafael de Manuel, així com pels tres agents del projecte Agent Tutor i la Unitat Canina, composta per un agent i dos gossos, que actuen de manera coordinada.

La regidora de Policia Local, Natalia Antonino, ha indicat que «en l’actualitat, l’especialització de qualsevol organització és una fortalesa per a aconseguir alta eficàcia i eficiència, i per tant, des de la Policia Local de Sagunt volem presentar hui la unitat canina». En este sentit, ha explicat que té com a objectiu principal la defensa dels animals de companyia i el compliment de les ordenances i lleis protectores d’estos. Entre altres funcions, està també la prevenció general de conductes relacionades amb les drogues tòxiques i el control, a sol·licitud sempre dels centres educatius, de la tendència de drogues tòxiques a l’interior d’estos.

Natalia Antonino ha afegit que «és per això que hui donem principi amb eixe programa de presentació de la unitat, dins de l’IES Camp de Morvedre, a petició i a sol·licitud d’estos, per a arribar a estos objectius dins dels centres educatius».

A l’acte també ha assistit l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, l’intendent general de la Policia Local, i la directora del centre, Amparo Navarro. Després de la xarrada, ha tingut lloc l’exhibició de la Unitat Canina, que estava formada per dos gossos, un pastor belga i un pastor alemany, en la qual s’han realitzat diferents exercicis de cerca de

drogues en motxilles i en vehicles, i un altre amb persones voluntàries de cerca de substàncies a la roba.

Des de la Policia Local de Sagunt apunten que l’atenció a l’entorn educatiu és objectiu «prioritari», i mostra d’això han sigut les diferents iniciatives preses al llarg dels anys, com per exemple les xarrades d’Educació Viària, que van suposar «fa molts anys el primer pas amb excel·lent trajectòria i resultats». També i més recent la creació i posada en marxa de la unitat Agent Tutor, per a vetlar i participar en la millora de la convivència en els centres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí