La Policia Local de Sagunt ha realitzat 4.537 serveis en la campanya de platges de 2019

0
1436
Natalia Antonino, amb dos agents de la policia a la platja del port de Sagunt

La secció de Platges del cos local de seguretat ha presentat les estadístiques dels servicis realitzats durant els mesos d’estiu a les platges del Port de Sagunt i d’Almardà

La Policia Local de Sagunt ha presentat les estadístiques dels serveis realitzats a les platges del Port de Sagunt i d’Almardà durant la campanya d’estiu 2019. Del 17 de juny al 8 de setembre els agents van realitzar un total de 4.537 serveis, 3.301 a la platja del Port de Sagunt i 1.236 a la platja d’Almardà. Estos inclouen serveis relacionats amb la seguretat de banyistes, vigilància del trànsit, vigilància general, seguretat ciutadana o compliment d’ordenances municipals, entre d’altres.

La regidora de Policia Local, Natalia Antonino, ha destacat els “quasi 5.000 serveis realitzats durant tot l’estiu, un servei fonamental per a complementar la qualitat i l’excel·lència de la destinació turística”. Antonino, a més, ha assegurat que este servei “millora la proximitat i la proximitat amb el turista i amb la ciutadania que resideix en eixa zona”. D’altra banda, la regidora ha ressaltat accions importants que s’han realitzat com “el simulacre coordinat amb moltes forces i cossos de seguretat de l’Estat i la formació específica juntament amb Bandera Blava per a policies i socorristes”.

D’estes dades destaca que no s’ha hagut de lamentar cap ofegament en cap de les platges del municipi, encara que sí que es va atendre 129 persones amb la col·laboració directa dels servicis de Salvament i Socorrisme en diversos rescats, així com lleus lesions o traumatismes de diversa consideració. Quant a persones extraviades, la Policia Local va localitzar a un total de 38 persones entre menors i d’avançada edat amb diferents graus de desorientació.

En l’apartat de seguretat dels banyistes també destaquen les 174 identificacions de control en les zones de pesca amb canya, de les quals 81 es van realitzar a Almardà i 93 al Port de Sagunt. Quant a la pràctica de windsurf, kitesurf i vol de cometes, es van realitzar 167 intervencions, 81 d’elles a Almardà i 83 al Port de Sagunt. Quant al control de la pràctica de jocs a la platja, es van realitzar 84 serveis, 1 a Almardá i 83 al Port de Sagunt.

D’altra banda, es van realitzar un total de 78 patrulles a peu de platja, sobretot a la platja del Port de Sagunt amb una durada aproximada d’1 hora i 30 minuts. Segons informa la Policia Local, este és un dels servicis millor valorats per banyistes pel seu caràcter de proximitat.

Referent a la vigilància del trànsit, es van realitzar 87 intervencions amb autocaravanes en zones no habilitades a este efecte, així com 120 assistències i intervencions amb vehicles per requeriments varis com a estacionaments en guals, problemes de circulació, etc.

Cal destacar que la Policia Local quant a seguretat ciutadana va realitzar un total de 326 identificacions a manera de treball preventiu; que va intervindre en un total de 17 ocasions per xicotets furts al descuit, sent 15 a la platja del Port de Sagunt i 2 en la zona d’Almardà. D’altra banda, es van realitzar quatre detencions relacionades amb violència contra la dona i es va intervindre en 2 ocasions xicotetes quantitats de drogues a la platja.

En els controls de compliment de les ordenances municipals, es van identificar els xips de 192 animals per diferents motius, així com es van revisar els llocs de venda no sedentària i la venda ambulant en el passeig marítim en 192 ocasions.

Les principals denúncies registrades este estiu es deuen a 59 denúncies per infringir l’Ordenança de Platges: 30 per banyar-se amb bandera roja, 20 per portar a gossos solts, 10 per infraccions greus de pesca, 3 per navegar en zona de banyistes, 2 per vols no autoritzats amb drons o ultralleugers i 1 per situar tendals tancats. De la mateixa manera, es va procedir a denunciar per infringir l’Ordenança de Convivència: en 4 ocasions per tirar restes de poda, 2 per actes vandàlics i 1 per venda ambulant no autoritzada. Quant a denúncies per estacionament indegut, es van registrar un total de 221.

Altres serveis realitzats van ser d’atenció ciutadana en la reguarda d’Almardà en un total de 532 ocasions, bé personalment o via telefònica; es va adonar de deficiències en la via pública en 136 ocasions; 863 vegades es va vigilar pel compliment de directrius diàries com a vigilància d’actes lúdic esportius en platges o vigilàncies especials de violència de gènere, entre altres servicis; a més, en 252 ocasions els agents van recollir qualsevol requeriment directe durant el seu servici col·laborant amb la ciutadania.

Formació per a millorar la seguretat ciutadana

Els agents de la secció de Platges juntament amb el servei de Salvament i Socorrisme han realitzat enguany el curs de Socorrista Bandera Blava, dissenyat pel GIAAS (Grup d’Investigació d’Activitats Aquàtiques i Socorrisme) de la Universitat de la Corunya, en la participació de la qual Sagunt és pionera en l’àmbit policial en tot Espanya. Així mateix, des d’este estiu la Policia Local de Sagunt forma part de la Xarxa de Suport a la Investigació en la Prevenció de l’Ofegament i Rescat Aquàtic (Riaipar) en la qual col·labora en el grup de treball denominat Policia i Socorrisme.

Este projecte ja compta amb el suport de 117 investigadors, professors i professionals de més de 10 països, així com de 21 Universitats i 72 entitats públiques i privades entre les quals es troba l’Ajuntament de Sagunt. En este aspecte la Policia Local vol agrair al professor titular de la Universitat de la Corunya, José Palacios, autor i director del projecte GIAS-RIAIPAR el seu interés i dedicació en la millora del servici.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí