La Policia Local de Sagunt canvia l’uniforme groc per un de blau fosc “per observar de més prop als infractors”

0
1026
Els policies de Sagunt mantindran els uniformes grocs per a les funcions més perilloses

L’uniforme groc bicolor no serà suprimit, l’utilitzaran les unitats més visibles com les que regulen el trànsit

Este dimarts s’ha presentat el nou uniforme de la Policia Local en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Sagunt. Amb esta iniciativa “ens estem anticipant a una normativa que vindrà i que serà de caràcter general per a homogeneïtzar a tots els policies en l’àmbit europeu”, ha declarat el regidor de Policia Local, Enric Ariño.

Així, el delegat ha explicat que el tradicional uniforme groc es canviarà per un més fosc, “però volem ressaltar que no suprimirem el groc, sinó que serà utilitzat per les unitats més visibles, com són les que regulen el trànsit i els guàrdies, perquè es vegen. En canvi, este uniforme més fosc, que és l’antic fins que es va passar al nou, és més discret pel que té l’avantatge que es podrà observar més de prop a la persona que no complisca amb les ordenances i si les incomplix interposar-li la sanció corresponent. S’enxamparà a l’infractor de forma més clara”.

A més, Ariño ha puntualitzat que este canvi no ha suposat una despesa per a l’Ajuntament “perquè periòdicament es renova tot el vestuari i en eixe procés de renovació el que hem fet és adaptar-nos a les noves peces”.

L’edil assenyala que amb este canvi “d’una banda, continuem mantenint la seguretat i per una altra, se’ns fa menys visibles en determinades situacions, la qual cosa és interessant perquè podrem estar més prop de l’infractor”.

Les directives europees apunten que “la tendència és vestir de blau fosc, un color que és més identificable per al ciutadà”, ha manifestat Rafael de Manuel, comisari principal de la Policia Local de Sagunt. No obstant això, ha aclarit, que no es perdrà la visibilitat d’alguns uniformes com el groc bicolor que passarà a ser utilitzat per les unitats de trànsit i barris, “unitats de més proximitat que requerixen eixa millor visualització per part del ciutadà”, especifica de Manuel.

El nou color fosc, no obstant això, “no minvarà la seguretat dels companys quan intervinguen en actuacions de nit, perquè tota la plantilla té a la seua disposició jupetins reflectors per a quan la situació ho requerisca, com és el cas d’un accident de trànsit”, ha indicat el comisari principal de la Policia Local.

“Esperem que este color blau fosc faça que els ciutadans de Sagunt se senten identificats amb la seua policia. A més, ens permetrà perseguir determinades infraccions que amb robes molt visibles no es podrien perseguir, com són les infraccions d’ordenances municipals, especialment, les d’animals de companyia, que és la queixa que més es produïx per part dels ciutadans, és a dir, el que no es reculla les defecaciones dels animals. I també, una queixa que s’està produint molt que és la de tirar el fem fora d’hores o fora del contenidor adequat. L’uniforme ens permetrà que arribem més enllà i puguem perseguir este tipus d’infraccions”, finalitza Rafael de Manuel.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here