La Policia Local de Carcaixent rep formació específica per lluitar contra els delictes d’odi


0
646
Imatge de la jornada formativa de Carcaixent

L’objectiu és formar els i les agents per a previndre i detectar els delictes que atempten contra la diversitat

L’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat una jornada formativa per a la Policia Local per tal de previndre i combatre delictes d’odi. L’objectiu d’esta formació és formar els i les agents per tal de conèixer, tipificar i fer front a este tipus de delictes que tenen un component de discriminació ètnica, de gènere, religiosa, cultural o per l’orientació sexual, i davant la diversitat. Dins dels continguts, també s’ha treballat com conscienciar i impulsar accions de defensa davant estos conflictes culturals, així com la protecció i coneixement de les minories ètniques presents a la comunitat, especialment les pintades.

Els continguts que s’han treballat pretenien donar als i a les agents de la Policia Local les ferramentes necessàries per a detectar les manifestacions que atempten contra la diversitat en el seu entorn i el marc normatiu que s’hi podria aplicar. Així, a través de casos reals, se’ls ha donat a conèixer els mecanismes que hi ha per tal de previndre i actuar davant les situacions de discriminació que tinguen per objecte col·lectius més vulnerables.

Carles Albert, regidor delegat de Memòria Històrica, ha posat en relleu que cert tipus de prejuís i conductes discriminatòries que s’han observat recentment a Carcaixent no poden tolerar-se, ja que poden derivar en odi i actituds violentes i delictives que no tenen cabuda en una societat democràtica. Per este motiu, el regidor ha considerat que és molt important que la Policia reba formació específica. «És fonamental una bona preparació per tal de plantar cara i defendre’ns d’estos delictes amb els valors que caracteritzen la nostra societat, com la llibertat, l’acció preventiva i el compliment de la llei», ha explicat.

Per la seu part, Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha subratllat la importància de «ser capaços de fer front a este tipus de delictes, una tasca –ha assegurat- en què tenen una rellevància especial les institucions, a través de figures com els agents de Policia Local, que estan a peu de carrer i coneixen bé la realitat social i cultural del nostre poble». Salom també ha assenyalat la urgència d’acabar amb este tipus de manifestacions i conductes delictives «totalment inadmissibles i pertorbadores de la convivència en pau i llibertat».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here