La Policia Local de Benissa crea una unitat de trànsit, seguretat viària i d’atenció a les víctimes de violència de gènere

0
965
Un dels moments de la presentació.

La Policia Local de Benissa ha presentat el nou model de policia comunitària o de proximitat, enfocada a adaptar-se a les noves necessitats que presenta la societat en general i la ciutadania de Benissa. Entre altres accions, s’ha creat una unitat de trànsit i seguretat viària i una altra d’atenció i protecció de les víctimes de violència de gènere.

La presentació ha comptat amb la presència de Domingo Anarte, inspector en Cap de la Policia Local; Pedro Cobos, oficial; Javier Aparisi, agent responsable de la nova unitat de trànsit i seguretat viària; Amparo Costa, responsable de la Unitat de protecció de les víctimes de violència de gènere; Pepa Cuello, tècnica de Serveis Socials; Belén Ivars, regidora d’Igualtat; i Abel Cardona, alcalde de Benissa.

Les persones participants han destacat que la transversalitat entre aquests departaments fa possible millorar els resultats i la creació de noves propostes encaminades a optimitzar la seguretat ciutadana de Benissa, un aspecte en el qual el propi Inspector ha destacat que “afortunadament, les incidències són escasses i Benissa és un poble tranquil, cosa que s’ha fomentat conjuntament amb la Guàrdia Civil, amb qui existeix una coordinació permanent”.

“Era necessari donar un gir als models tradicionals de policia, en els quals es treballava d’una manera com dir ‘em criden i vaig”, ha explicat l’oficial Pedro Cobos, destacant que “ara el model que estem incorporant és d’una policia de proximitat, amb un treball més proactiu perquè s’avança a l’estímul i es relaciona amb la comunitat de persones per a les quals treballem, aportant sistemes de resolució de conflictes i de convivència”. Les persones de la Policia Local presents s’han congratulat que la nova Unitat de Trànsit i Seguretat Viària “està tenint molt èxit, amb el programa d’educació viària en el qual eixim al carrer, sent més efectiu per a l’alumnat dels col·legis”, ha avaluat Javier Aparici. Aquesta unitat presta servei amb motocicleta, i de les seues funcions destaca també la vigilància i control del trànsit i la millora de la senyalització.

La unitat d’atenció i protecció de les víctimes de violència de gènere, amb Amparo Costa en la coordinació i treballant “juntament amb serveis socials”, se centra principalment a la protecció i atenció de les víctimes, destacant la valoració de risc i protecció de les víctimes, acompanyament al jutjat i elaboració de protocols. “Tenim 19 casos de víctimes de gènere amb protecció”, ha informat l’agent, mentre Pedro Cobos ha afegit que “des d’aquesta unitat s’ofereix un seguiment de cada cas, treballant amb persones moltes d’elles dependents, amb molt poca autoestima i que després de presentar la denúncia estem amb elles, ajudant-les”.

Un altre dels assumptes que s’han volgut explicar des de la Policia Local de Benissa és sobre la reguarda o reté de policia, que s’ha tancat en moments puntuals a causa de les baixes en la plantilla de la Policia Local o per casos d’interinitat. “Tenim a 4 persones de baixa ja durant un any, i això repercuteix, a més d’altres casos, però actualment estem sent més productius a causa del nou model organitzatiu”, ha evidenciat Domingo Anarte, assenyalant que “a la nit no hi ha incidències, afortunadament, així és que per a optimitzar millor els recursos humans que tenim, no hi haurà una persona en la reguarda, esperant que la criden per a agafar les dades de la trucada i cridar als agents que estan patrullant. El telèfon sempre s’atendrà les 24 hores, i aquesta persona dedicarà aqueix temps a patrullar, al carrer, ja que es perd temps de reacció en casos d’urgència Així és que si li ofereixes la informació directament a l’agent que patrulla, l’atenció és més ràpida i efectiva”.

Per a una atenció en el reté la Policia Local de Benissa comptarà en breu amb un sistema de videoporter amb sistema wifi, des del qual els agents que estiguen patrullant podran atendre la persona que es presente en la reguarda i fins i tot obrir la porta de seguretat d’una manera remota, en cas de ser necessari.

Finalment, Abel Cardona ha explicat que s’està treballant en l’oferta pública per a incorporar “a mitjà termini” més agents al Departament de Policia Local, mentre que Domingo Anarte ha avançat que en breu iniciarà la seua jubilació, “deixant la Policia Local de Benissa en molt bones mans amb Pedro [Cobos] com a relleu i amb la seguretat que som molt més productius que mai, en els meus 37 anys en la Policia”, destacant que “l’equip de govern està ajudant i en el Departament es queda gent molt vàlida”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here