La Policia Local d’Alzira posa 31 multes en una nova campanya per previndre conductes perilloses al volant

0
493
La Policia Local d'Alzira ha realitzat controls durant les últimes setmanes

S’ha controlat la utilització del telèfon mòbil durant la conducció, la manipulació dels dispositius GPS o de navegació, les accions d’encendre un cigarret o recondicionament de la càrrega durant la marxa

La Policia Local d’Alzira ha finalitzat una campanya de vigilància i control de les distraccions al volant així com d’alcoholèmia i drogues. Esta campanya queda inclosa dins d’una sèrie de campanyes i actuacions preventives que realitza la Policia Local en col·laboració amb la DGT i que tenen com a última finalitat millorar la seguretat dels vianants i dels conductors dins de la nostra població.

Durant les anteriors setmanes s’han portat a terme controls periòdics per part del efectius del Cos de Policia Local d’Alzira amb la finalitat de reforçar la prevenció i detecció de conductes perilloses en el trànsit rodat.

Els agents, que han treballat a diversos punts del nucli urbà, han controlat la utilització del telèfon mòbil durant la conducció, la manipulació dels dispositius GPS o de navegació, les accions d’encendre un cigarret o recondicionament de la càrrega durant la marxa.

En total s’han controlat més de mil vehicles i es van interposar un total de 31 denúncies. La majoria de sancions van estar motivades per conduir utilitzant el mòbil, 5 d’elles per alcoholèmia positiva i 5 per detecció de drogues. En una única ocasió es van instruir diligències penals per conduir sota la influència de l’alcohol amb una taxa superior a 0,60 mil·ligrams per litre d’aire respirat.

Els controls policials tenen com a objectiu previndre la conducció irregular. Un augment del nombre de controls policials porta aparellada una reducció en el nombre d’accidents amb víctimes.

«Hem de ser conscients del perill que suposen este tipus de distraccions, per això cal fer estes campanyes per tal d’evitar estes conductes inadequades, que en moltes ocasions són causa d’accident», assegura Sara Garés, regidora de Seguretat i responsable de la Policia Local.

Es recorda així que el telèfon mòbil aporta seguretat i protecció, especialment en moments d’emergència o necessitat, però no hem d’oblidar que la seua utilització durant la conducció és una de les principals causes de distracció i eleva el risc d’accident perquè es perd la capacitat de mantindre una velocitat constant, guardar una distància de seguretat adequada o reaccionar ràpidament, ja que el temps de reacció augmenta considerablement. Segons les dades de la DGT, el risc d’accident es multiplica per quatre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here