La policia de Sagunt començarà a multar si s’incompleixen les normes per passejar amb xiquets dins del confinament

0
561
Agents de la Policia Local de Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt informa que la majoria de la població que va eixir el primer dia de passejos lliures amb menors va complir amb les normes

​L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha fet balanç primer dia d’eixida dels i les menors de 14 anys dels domicilis, i ha afirmat que es va produir un alt compliment de la normativa, aproximadament més del 90% de la població que va eixir, la qual cosa és una dada “relativament positiva”.

Moreno ha manifestat que la Policia Local va prendre la decisió d’avisar diumenge a manera d’amonestació la ciutadania i no denunciar, llevat que es produïren reiteracions en l’incompliment de les normes derivades de la nova situació, i així fer una labor més didàctica per a facilitar que la ciutadania entenga quin és el nou marc en el qual ens trobem. Així i tot, el primer edil ha informat que durant el cap de setmana es van posar 20 denúncies per altres incompliments de l’Estat d’Alarma i que a partir d’aquest dilluns sí que es denunciaran els comportaments irresponsables derivats de la nova situació.

En este sentit, l’alcalde ha fet una crida a la reflexió sobre les imatges que s’han difós del primer dia de passejos lliures amb menors de 14 anys i ha fet una crida a la calma i a la col·laboració de la ciutadania. «Si no coneixem la font, el moment o el lloc en què s’ha pres eixa imatge, intentarem no generar pànic ni alarma d’una situació de la qual no estem segurs», ha explicat l’alcalde.

El primer edil ha apel·lat a la responsabilitat dels pares i mares i ha recordat la regla dels 4 uns, és a dir, els i les menors només podran eixir amb un adult (major d’edat) amb el qual convisquen; una vegada al dia entre les 9 i les 21 hores; una hora màxima al dia i fins a 1 km de distància del domicili familiar, tot això sempre complint amb la distància de seguretat amb les altres persones i no interactuant amb altres famílies. A més, ha recordat que un adult podrà eixir fins amb 3 menors de 14 anys. En estes eixides, es podrà jugar amb els seus propis joguets, fer una passejada amb bicicleta o patinet, però no està permés jugar als parcs infantils del municipi. També ha informat que perquè no es produïsquen aglomeracions en determinades zones del passeig marítim, es permetrà l’accés a la zona d’arena de la platja, ja que la Subdelegació del Govern ha donat llibertat als municipis per a prendre esta decisió.

Quant als i les menors d’entre 14 i 17, ha recordat que les seues eixides se cenyiran a les estrictament permeses per a la resta de ciutadania com poden ser, eixir a comprar, a la farmàcia o a passejar mascotes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here