La policia de Cullera fa controls d’alcohol i drogues fins el dia 15 coincidint amb els menjars d’empresa de Nadal

0
1038
Control d'alcoholèmia a Cullera

La campanya comença aquest dilluns 9 de desembre i pretén evitar l’augment de la perillositat en la conducció

La Policia Local de Cullera s’ha adherit a la campanya impulsada per la Direcció General de Trànsit (DGT) per tal de reduir els positius d’alcoholèmia i la presència de drogues en la conducció. Per a això, s’organitzaran i s’efectuaran distints punts de control en diferents zones del municipi a qualsevol hora del dia.

Es tracta d’una campanya nadalenca de conscienciació que es du a terme a tot l’Estat del 9 al 15 de desembre. A més, coincideix amb les dates dels menjars i sopars d’empresa on la ingesta d’alcohol i el consum de substàncies prohibides es dispara, i per tant augmenta la perillositat en la conducció.

Els objectius són baixar de l’1% els positius per consum d’estes substàncies al volant, augmentar la seguretat viària i evitar possibles tragèdies i el risc d’accidents.

La regidora de l’àrea, María José Terrades, aprofita esta campanya per a explicar que no és sols una tasca sancionadora de vigilància i control. La iniciativa pretén conscienciar sobre els perills en la conducció lligats al consum d’estes substàncies perquè encara hi ha molts conductors que, després d’haver begut o de drogar-se, arrisquen la seua vida i la dels altres cometent la imprudència d’agafar el vehicle.

Des de la Policia Local de Cullera es recorda que l’única taxa segura és 0,0 %. També advertix que encara que es vaja al volant amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals les probabilitats d’accident també es veuen incrementades.

Cal assenyalar que dos de cada tres delictes comesos contra la seguretat viària estan relacionats amb l’alcohol, i a més el consum d’este és el factor desencadenant d’un terç dels accidents mortals. Pel que fa al consum de drogues al volant, s’ha catalogat com un comportament de risc viari extrem.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here