La polèmica no acaba: Castelló de la Plana recorrerà el canvi a sol «Castelló» de Villanueva de Castellón

0
861
Ajuntament de Castelló de la Plana.

L’alcaldessa Amparo Marco ha defensat: «Castelló és capital de província i ja existeix el topònim com a tal. No podem dues ciutats tindre el mateix nom»

L’alcaldessa de Castelló de la Plana, la socialista Amparo Marco, ha anunciat la presentació d’un recurs contra la decisió aprovada el divendres passat pel ple del Govern valencià a favor del canvi del topònim de Villanueva de Castellón (a la Ribera Alta) per l’exclusiu de «Castelló».

El Consell va aprovar el canvi de denominació del municipi de Villanueva de Castellón per la forma exclusiva en valencià, «Castelló», amb l’aprovació del consistori de Villanueva en les sessions plenàries celebrades els dies 21 de novembre de 2019, 16 de gener de 2020 i 12 de març de 2020, segons va informar la Generalitat.

A més, el Ple de la Acadèmia Valenciana de la Llengua va adoptar el passat 26 de juny l’acord de considerar que el nom més adequat del topònim és Castelló.

Aquesta és, segons va explicar l’AVL aqueix dia, «la denominació correcta i adequada des del punt de vista històric i lingüístic»; a més, l’informe de la Secció d’Onomàstica afirma que el topònim Castelló és «la manera tradicional per la qual és coneguda la població en tota la comarca i per tots els veïns», i fa referència a aspectes històrics del nom des del segle XIII.

Aquest dimecres, en una roda de premsa telemàtica, Marco ha defensat: «Castelló és capital de província i ja existeix el topònim com a tal. No podem dues ciutats tindre el mateix nom».

Ha assenyalat que des de l’Ajuntament que presideix es duran a terme dues vies per a recórrer aqueixa decisió: «Una és la de la cortesia i la correcció, el dir-li al Consell i al president, Ximo Puig, que som capital de la Plana, i una altra, la jurídica».

No obstant això, ha assegurat que «els serveis jurídics de l’Ajuntament estan treballant en això», per la qual cosa emprendran «les accions que siguen oportunes».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here