La Pobla del Duc presenta la IV Fira Comercial i Gastronòmica que comptarà amb 70 stands

0
732
Fira Gastronòmica Pobla del Duc
La fira s'ha presentat este matí a l'ajuntament

L’Ajuntament de la Pobla del Duc ha presentat hui la programació i el cartell de la IV Fira Comercial i Gastronòmica de la Pobla del Duc que tindrà lloc el proper cap de setmana del 2 al 4 d’octubre i la qual, segons ha avançat l’alcalde de la localitat Natalio Navarro, ha arribat als 70 stands participants.

La fira s’inaugurarà divendres a les 20h i comptarà amb diverses ofertes que aniran des de degustacions i cates de vi a exhibicions d’artesania i activitats infantils. Navarro ha destacat que hi haurà una nombrosa presència de la Vall d’Albaida i d’altres comarques veïnes.

També s’ha remarcat que hi haurà un destacat protagonisme del recentment presentat vi criança ‘La Pobla del Duc’ que es divulgarà en esta cita gastronòmica. Diumenge a les 12,30h se celebrarà una cata a càrrec de l’enòleg del Conell Regulador de Vins de Denominació d’Origen de València, José María García de la Cuadra. En esta cata hi haurà una degostació d’altres vins de la comarca com el celler Torrevellisca de Fontanars dels Alforins o el Celler de l’Arc de Beniatjar.

Entre les novetats que també hi haurà en esta edició hi ha la presència de demostracions artesanals d’espart, boixets, bijuteria i malla dissabte i diumenge.  A més a més des del sector hostaler de la localitat també s’oferiran tapes tradicionals de la Pobla de degustació als bars i restaurants .

Natalio Navarro ha explicat que «un dels moments més emotius i importants d’esta fira tindrà lloc el dia de la inauguració ja que anem a presentar la dança ‘l’U’ de la Pobla», la qual, segons explica l’alcalde «té el seu origen a la composició d’En José Soler a finals de la dècdada dels anys quaranta posant-li lletra a la decada dels setanta N’Antonio Boscà Ribes».

Des de l’Ajuntament s’ha detallat que ‘l’U’ és l’adaptació que es fa a tot el País Valencià del folklore andalús i que es ballava en festes, reunions i grans esdeveniments. La seua música va ser publicada per Teresa Oller, catedràtica de musicologia del Conservatori de València a «Cuadernos de Musicologia» de la fundació Alfons el Magnànim, de la Diputació de València l’any 1950.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí