La Pobla del Duc es prepara per fer demà una nova batalla amb la ‘Raïmà’

0
877
Raïmà
Es gastaran 90.000 kg de raïm en la batalla

Demà tindrà lloc a la Pobla del Duc novament la ‘Raïmà’, la batalla de raïm negre que concentrarà a milers de persones per tenyir de morat els carrers de la localitat. Per a esta cinquena edició s’ha anunciat ja un total de 90.000 quilos d’esta fruita que serà llançada als participants amb camions que eixiran des de la plaça de la Cooperativa.

Els actes començaran de matí a les 9h amb un esmorzar popular i una exposició de Ferraris, cap a les 11h hi haurà la desfilada de «batukada» per animar musicalment a la gent que vullga participar en la festa del raïm per a passar a les 12h a un mascletada i a les 13h eixiran els huit camions que repartiran la dolça ‘munició’. Els escassos 150 metres que separen la plaça de la Cooperativa fins l’Aljub Medieval seran el camp de batalla on es reuniran la majoria dels 10.000 visitants que es preveu que arriben a la Pobla del Duc.

Segons s’explica des de l’ajutament de la Pobla del Duc la celebració es remunta a anys enrere, quan els agricultors, després de la finalització de la campanya de la verema i, com era de costum, es llançaven les restes per damunt, el que es coneix en l’argot vinícola com ‘cabrerots’.

A més el consistori explica que «l’objectiu que es planteja l’Ajuntament de la Pobla del Duc amb la celebració de la cinquena Festa de la ‘Raïmà’ és convertir-se en el centre d’atenció de totes les mirades per a, d’esta manera, aconseguir una major promoció en l’exterior tant del municipi com dels seus productes agroalimentaris i dels seus atractius turístics».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí