La Pobla del Duc disposarà de fibra òptica a tot el nucli urbà

0
2149
Ajuntament de la Pobla del Duc

Gomar: «La fibra millorarà la competitivitat i les comunicacions dels nostres negocis i brindarà nous serveis digitals als ciutadans ajudant a millorar la qualitat de vida en la població»

La Pobla del Duc instal·larà fibra òptica en tota la població després d’haver negociat el pertinent conveni. Així doncs, amb aquest acord, el consistori municipal s’encarregarà de verificar tots els treballs relacionats amb l’obra civil que es precisa per a la instal·lació de la infraestructura de telecomunicacions prevista, mentre que l’empresa instal·ladora serà la responsable de la línia.

L’Ajuntament de La Pobla del Duc i l’empresa Wifi La Vall han negociat un conveni per a portar, en els pròxims mesos la fibra òptica a tot el municipi. Per a això, s’invertiran més de 140.000 euros per a dotar al municipi de la tecnologia adequada per a donar a la ciutadania els serveis necessaris. Es tracta d’un acord que té per objectiu «facilitar les comunicacions del futur i aconseguir un municipi intel·ligent tecnològicament”.
Gràcies a la col·laboració entre Ajuntament i empresa, La Pobla del Duc comptarà amb connexió a Internet wifi per cable per als veïns que vulguen disposar d’una connexió a Internet de qualitat a preus competitius.

“Amb aquesta nova autopista de comunicació, facilitarem el desenvolupament en el municipi de nous projectes orientats a estendre el concepte de municipi intel·ligent en el medi rural. De la mateixa manera, amb aquesta nova tecnologia, que multiplicarà inicialment per 40 la velocitat de la xarxa actual, s’obri la possibilitat que les empreses i particulars puguen accedir a aquests mitjans i experimentar millores en la cobertura, velocitat i nombre de connexions possibles que ofereixen un alt rendiment, major estabilitat, menor latència i senyal més net, segura i fiable” explicaven des de l’Ajuntament.

L’alcalde, Vicent Gomar, declarava que “s’ha treballat molt per a cobrir una necessitat per a la població com és la instal·lació fibra òptica, i gràcies a la signatura d’aquest acord, les empreses i particulars disposaran de banda ampla per a tindre major velocitat en les seues connexions a internet. A més, aquesta actuació suposarà una gran millora en les comunicacions que percebrà tota la població i farem que la nostra població siga més competitiva a tots els nivells tecnològics” assenyalava el primer edil.

Referent a la instal·lació tot el procés és a càrrec l’empresa, que implantarà la xarxa en el municipi i oferirà el servei. En aquest sentit des de l’empresa destaquen la importància de la “voluntat política” de l’ajuntament a l’hora d’oferir una ubicació per a col·locar els equips i que el treball es puga dur a terme de la millor manera possible.

Per part seua, l’alcalde i tot l’equip de govern van mostrar la seua satisfacció pel començament dels treballs de desplegament d’aquesta tecnologia que arribarà a la localitat a l’abril i que beneficiarà a ciutadans i empreses. “La fibra millorarà la competitivitat dels nostres negocis i brindarà nous serveis digitals als ciutadans ajudant a millorar la qualitat de vida en la població i la possibilitat de desenvolupament de noves iniciatives relacionades amb l’entorn digital” concloïen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here