La Pobla del Duc culmina la recuperació dels terrenys cedits en 2001 a la Mancomunitat

0
767
Imatge de les naus objecte de l'acord
Imatge de les naus objecte de l’acord

La Pobla del Duc ha recuperat ja amb caràcter general els terrenys cedits en 2001 a la Mancomunitat, després de la inscripció dels mateixos en el Registre de la Propietat. Es tracta de la culminació de l’acord al que ambdues entitats van arribar en 2014, pel qual es posava fi a un conflicte d’interessos perllongat durant més d’una dècada, tal com apunta l’alcalde de la Pobla, el socialista Vicent Gomar, qui ha recordat que “des del primer minut de l’actual legislatura des del Govern de la Pobla manifestem la nostra intenció de resoldre les desavinences i discòrdies entre la Mancomunitat i l’anterior corporació municipal del PP, que va ser incapaç de donar una solució durant el 8 anys que va estar al capdavant d’Ajuntament i la Mancomunitat».

Cal recordar que l’Ajuntament de la Pobla del Duc (UV-PSPV) va cedir en 2001 un terreny a la Mancomunitat de 3000 m² amb la finalitat de que aquesta construïra una nau i impulsara un projecte industrial agroalimentari posant unes clàusules de condicions. La construcció de la nau es va dur a terme en un solar de 811,05 m², no utilitzant-se la resta del terreny cedit (2.188,95 m²), en el qual temps després l’ajuntament governat en aqueix moment per Natalio Navarro (PP), sense comptar amb el vistiplau de la Mancomunitat, va construir unilateralment en el terreny prèviament cedit. A més, la Mancomunitat havia abonat una part de les quotes d’urbanització corresponents a la totalitat del terreny.

Passat el temps, l’activitat industrial no havia fructificat, de manera que l’actual corporació va estar treballant per a establir les bases d’un nou acord, que passaria per una cessió definitiva a la Mancomunitat del solar on s’ha construït la nau, la reversió a l’Ajuntament del terreny restant (que ara s’ha inscrit en el registre) i l’aprovació d’una liquidació econòmica en la qual l’Ajuntament reintegra a la Mancomunitat la part de les quotes d’urbanització pagades corresponents al terreny que és objecte de reversió.

Tant l’alcalde de la Pobla del Duc com el President i la Junta de govern de la Mancomunitat van ratificar aquest acord que va ser aprovat pel ple de l’ens comarcal, i que Gomar qualifica de «un èxit per a ambdues institucions”. L’acord obria la porta tant para en desenvolupament de l’activitat a desenvolupar en la nau de la Mancomunitat com la posada en valor de les 4 naus situades en els terrenys recuperats per l’Ajuntament, que s’incorporen al patrimoni municipal per a la seua posada en valor i aprofitament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí