La pluja impedeix a Sagunt la baixada de la senyera de l’ajuntament dins els actes del 9 d’Octubre

0
2080
Quico Fernàndez, durant el seu discurs del 9 d'Octubre a Sagunt

Només es va realitzar un acte institucional en el saló de plens al que van acudir els regidors dels partits polítics Compromís, PP, Esquerra Unida, ADN Morvedre PSPV, Ciudadanos i el regidor del grup de no adscrits

Sagunt ha celebrat un any més el 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana. La pluja va impedir la realització d’algunes activitats programades com la baixada de la senyera o les actuacions dels grups de dansa. Només es va realitzar un acte institucional en el saló de plens al que van acudir els regidors dels partits polítics Compromís, PP, Esquerra Unida, ADN Morvedre PSPV, Ciudadanos i el regidor del grup de no adscrits. També va estar present l’alcaldessa d’Aranjuez, Cristina Moreno; l’alcalde de Petrés, Pere Peiró i la primera tinent d’alcalde de Faura, Consol Duran, així com diferents entitats ciutadanes.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va pronunciar un discurs reivindicatiu sobre les infraestructures ferroviàries modernes i va tendir la mà a tots els grups municipals per a encarar els projectes importants de la ciutat.

Quico Fernández ha començat la seua intervenció citant Sòcrates: “Solament hi ha un bé, que és el coneixement, solament hi ha un mal que és la ignorància”. Amb estes paraules ha ressaltat el coneixement com a valor fonamental “per a millorar com a persones” i ha esmentat els tres homenatjats amb la medalla de plata de la Ciutat de Sagunt: Carmen Leal, Carmen Aranegui i Arturo Fernández. “Sagunt és una ciutat Civitas Amabilis que reconeix el paper i treball dels seus ciutadans i d’aquells que han contribuït al coneixement”, ha expressat l’alcalde.

A més, ha indicat que el 9 d’Octubre no solament és un dia festiu, també reivindicatiu. Tan reivindicatiu com la manifestació del passat diumenge 7 d’octubre que va reivindicar el corredor Cantàbrico-Mediterrani. “Volem infraestructures ferroviàries entre Sagunt i Saragossa modernes, adaptades als temps que corren i a les exigències del progrés econòmic, als projectes de la Unió Europea”. Així mateix, ha manifestat que “no es tracta de reivindicar únicament drets territorials. En els territoris vivim persones i no poden deixar-nos als valencians desvinculats de les infraestructures europees quan altres pobles tenen esta qüestió solucionada”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Consulta totes les candidatures a les eleccions municipals del partit judicial de Sagunt

Fernández ha declarat que “tenim una línia ferroviària obsoleta, una línia del segle XIX i fa que perdem oportunitats de progrés, treball i benestar social, la qual cosa afecta a les persones, no solament al territori”. I insistix que no podem malgastar oportunitats perquè “tenim una oportunitat històrica de convertir-nos en un dels principals referents econòmics de l’estat espanyol”, gràcies als projectes que està engegant la ciutat com Parc Sagunt.

“El 9 d’Octubre és un dia molt important per a dir que existim i que no volem ser més, però tampoc menys que cap, exactament el mateix”, ha afirmat l’alcalde.

Sagunt s’ha consolidat com a port energètic, logístic, industrial, i també com una destinació turística, “som la capital cultural valenciana i tenim tots els recursos per a fer de la nostra ciutat un referent de prosperitat per a tots els valencians i en el context de l’Estat espanyol”.

L’alcalde ha afegit que “vull donar la mà a tots els partits polítics que configuren aquest Ajuntament, per a ser capaços de caminar junts, com diu el nostre himne ‘tots a una veu’, en aquests projectes que més enllà del color polític del govern municipal han de reforçar les nostres expectatives de present i de futur”.

L’alcalde ha finalitzat amb unes paraules del rei Jaume: “El deure del rei, com el deure nostre, és amar i protegir les persones i el poble. Fer regnar la justícia i vetlar perquè els grans no oprimisquen els més menuts. Eixos són els valors del nostre poble i de la nostra ciutat, i cada 9 d’Octubre i cada dia els hem de recordar. Que el 9 d’Octubre d’enguany, a pesar de la pluja, es conserve en la nostra memòria i que la nostra ciutat es guie per estes paraules del rei Jaume”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt millora la connexió WiFi gratuïta en diferents espais públics

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here