La platja de l’Almardà de Sagunt acull un simulacre d’accident nàutic

0
1330
Imatge del simulacre de rescat a la platja d'Almardà.

En el simulacre s’han coordinat socorristes municipals, la Policia Local de Platges i Salvament Marítim

La platja d’Almardà ha acollit aquest cap de setmana un simulacre d’accident nàutic per a aconseguir una adequada coordinació entre els serveis de Salvament i Socorrisme de l’Ajuntament de Sagunt, Policia Local de Platges i Salvament Marítim.

L’exercici va consistir en l’evacuació per via aèria d’un pacient greu simulant un rescat d’una embarcació d’esbargiment. Esta platja és idònia per un simulacre d’estes característiques per ser una platja oberta amb una extensió aproximada de 6 quilòmetres i per la proximitat a un port esportiu amb nombroses embarcacions d’esbargiment, que poden patir un accident nàutic o la necessitat d’un trasllat urgent d’un pacient greu per via aèria.

En la simulació s’ha pogut veure com un maniquí queia a l’aigua des de la suposada embarcació d’esbargiment i la unitat de Salvament Marítim acudia al seu rescat de manera coordinada. De tal forma que, en cas de trobar-se en una situació semblant en la vida real, pogueren actuar amb total precisió.

Els mitjans materials amb els quals ha comptat el simulacre han sigut una moto d’aigua i una embarcació de rescat de Salvament i Socorrisme de Sagunt, l’embarcació de Policia Local de Platges i un helicòpter de Salvament Marítim (entitat pública empresarial adscrita al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana). En este sentit, estes persones han coordinat les seues funcions per a tindre una millor i major capacitat de resposta a l’hora de socórrer una embarcació accidentada o a persones que ho necessiten.

El protocol seguit durant el simulacre ha consistit en el fet que el servici de Salvament i Socorrisme municipal s’ha encarregat del transport, Policia Local de Platges s’ha encarregat de l’escorta i l’assegurament de la zona d’extracció i Salvament Marítim de l’hissat de la víctima mitjançant llitera i grua de l’helicòpter. Per a tot això, s’ha comptat amb la presència de 3 policies, 1 coordinador de salvament, 1 patró d’embarcacions, 1 socorrista, 1 pilot comandant, 1 copilot i 1 rescatador.

A l’exercici ha assistit el regidor de Platges, Roberto Rovira, qui ha destacat l’èxit del simulacre i ha agraït la coordinació entre la Policia Local de Platges, el servici de Socorrisme i Salvament de l’Ajuntament de Sagunt i Salvament Marítim, als qui agraix la seua col·laboració amb un dels seus helicòpters.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí