La Plataforma per la Reindustrialització reclama que s’impulse la diversificació de proveïdors davant la crisi

0
507
Imatge de l'Assemblea per la Reindustrialització

La patronal intercomarcal destaca la capacitat de la indústria per a “reinventar-se” i “la ràpida adaptació del mateix davant situacions noves encara que siguen complicades”

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial considera “vital” per superar la crisi econòmica ocasionada per la COVID-19 que l’administració promoga la recuperació de capacitat productiva i la diversificació dels proveïdors. Així posa com a exemple que s’impulse la creació d’empreses auxiliars de proveïdors en el territori, “situació que asseguraria la recuperació de capacitat productiva integral però que a més serviria per a generar riquesa i llocs de treball”.

La patronal integrada per Coeval (Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida), FEDAC (Federació Empresarial de les Comarques de L’Alcoià i El Comtat) i IBIAE (Associació d’Empresaris d’Ibi i Comarca) s’ha reunit i ha valorat la situació empresarial del territori en aquests moments de pandèmia.

Encara que preocupen les conseqüències econòmiques d’aquesta han volgut destacar sobretot “la capacitat que han mostrat empreses i treballadors de l’Eix Industrial Ontinyent-Alcoi-Ibi per a reinventar-se”, així com “la ràpida adaptació del mateix davant situacions noves encara que siguen complicades, i l’acreditada capacitat productiva que el territori té mereix ser secundada perquè la indústria tinga cada vegada més pes en el territori i per això en la Comunitat Valenciana”.

Consideren que la indústria de les comarques està tenint un paper important en la lluita contra la pandèmia destacant la producció de nombrosos productes necessaris en aquesta lluita com les màscares i EPI (equips de protecció individual), així com la seua certificació i les maquines on es fabriquen, el gel hidroalcohólico, els separadors i mampares protectores, els protectors facials, les cabines higienizantes o les cambres i catifetes per a desinfecció.

Tot això es duu a terme en les tres comarques de l’Eix Industrial “amb el valor afegit de la complementarietat i la cooperació entre empreses de les mateixes acredita el potencial de present i futur industrial d’aquest, potencial que ha de secundar-se per part de les administracions per a millorar les condicions en les quals puguen competir nacional i internacionalment”. Per aixó senyalen com a importants les inversions en millores de polígons industrials o la fermesa en el compromís per impulsar la formació professional i els estudis universitaris en el territori per a retindre i atraure talent a aquest. “Els llocs de treball en la indústria són d’alta qualitat en termes de salari, estabilitat i formació, i la seua contribució és proporcionalment superior a la d’altres sectors als comptes públics en termes de cotitzacions, IRPF derivat, IVA, impostos especials i altres figures tributàries”, conclouen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here