La Plataforma per la Reindustrialització mostra la preocupació davant l’escàs personal qualificat per a la indústria

0
3035
Imatge de la reunió dels representants empresarials de les comarques.

La matriculació en els centres d’FP és baixa i la conseqüència més immediata és que les indústries no poden cobrir tots els llocs de treball amb els quals compten

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida), FEDAC (Federació Empresarial de l’Alcoià i El Comtat) i IBIAE (Associació d’Empresaris Foia de Castalla) s’ha reunit per tal de valorar la problemàtica de la indústria per a trobar mà d’obra qualificada.

Aquest context és comú en els tres territoris i la problemàtica, lluny de solucionar-se amb el pas del temps, creix de manera constant. Les indústries busquen personal qualificat i no troben els perfils demandats. A aquesta conclusió han arribat Vicent Donat (secretari general de COEVAL), Rafael Francés (responsable tècnic de FEDAC) i Héctor Torrente (director de IBIAE).

Un dels aspectes analitzats a l’hora de valorar aquesta situació, és que si que existeixen centres de Formació Professional perquè els joves aprenguen i es formen per a les ocupacions qualificades de les indústries d’aquestes comarques. No obstant això, la matriculació és baixa i la conseqüència més immediata és que les indústries no poden cobrir tots els llocs de treball amb els quals compten. I tot això malgrat que des de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial s’han encarregat de transmetre en els centres educatius la possibilitat d’entrar en el mercat laboral a través de les diferents titulacions relacionades amb les indústries.

Destaquen que «en les tres comarques la indústria és el futur perquè està constatat que ha sigut el motor econòmic d’aquests territoris al llarg de les últimes dècades. Per tant, l’ocupabilitat passa per ella però amb personal qualificat i preparat per a donar continuïtat al teixit productiu».

«La indústria és el sector del present i del futur perquè amb personal qualificat es forjarà un camí cap a l’ocupació de qualitat, així com al creixement socioeconòmic i professional. De fet, és el sector privat el que ha sigut el generador de la riquesa i el que ha posat en el mapa als territoris», conclouen.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí