La planta de Sagunt d’ArcelorMittal patirà les retallades de la multinacional via Astúries

CaixaBank - MyBox

0
614
Imatge d'una protesta de treballadors a la planta d'ArcelorMittal a Sagunt

Entre els principals problemes se senyala l’alt preu de l’energia a Espanya, així com la difícil competència amb l’acer que s’importa de fora de la Unió Europea

La multinacional de l’acer ArcelorMittal ha anunciat una retallada de tres milions de tones la seua previsió de producció per a 2019 a Europa, d’estes 700.000 corresponen a Astúries, des d’on ve l’acer amb el que es treballa a la planta de Sagunt que també es veurà afectada.

Els motius de les retallades són fonamentalment l’alt cost de l’energia ja que a España és entre un 25-30% més cara que a altres països com Alemanya, on no es tancarà cap planta. Però també pel preu dels drets d’emissió de CO2, que no han de pagar altres països com Turquia, per la qual cosa poden exportar a la UE un producte sensiblement més barat.

Inicialment les retallades, segons ha comunicat ArcelorMittal serà temporal i no permanent. Així l’empresa ha demanat la col·laboració de les institucions europees per la situació de difícil competència amb els productes importats de fora de la UE, per poder millorar les condicions de competitivitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here