La Plaça del consens

0
4144
Joan Sanchis, regidor de Territori d'Ontinyent.

La plaça de la Concepció serà la plaça del consens. La de totes i tots. La setmana passada concloïa el procés de participació ciutadana amb la presentació del projecte definitiu en un acte obert al públic. Després de mesos de treball, finalitzava un procés durant el qual hem rebut propostes de més de 300 persones. Vull donar les gràcies a tots els ontinyentins i ontinyentines que han volgut formar part d’un procés inèdit per dissenyar un espai tan emblemàtic d’Ontinyent com és la Plaça de la Concepció.

Des del Govern d’Ontinyent creiem en la participació ciutadana perquè entenem, i així ho hem defensat sempre, que democràcia és donar veu i escoltar la ciutadania perquè la ciutat és de totes i tots els que hi vivim. No obstant això, som conscients que la nostra aposta no tindria sentit si la ciutadania no s’implicara. Per aquest motiu, ens enorgulleix comptar amb veïns i veïnes que creuen en la participació. Cal recordar que el 2013 vam posar en marxa els primers pressupostos participatius a través del programa «Ontinyent Participa», un projecte on la participació no ha sigut mai inferior al 15%. Equip de Govern i ciutadania hem anat desenvolupant projectes i millores per aconseguir una ciutat on es tenen en compte les diferents realitats i grups socials.

En aquest sentit, la remodelació de la plaça de la Concepció conjuga a la perfecció la participació ciutadana i la filosofia de donar protagonisme al vianant per construir una ciutat més sana, inclusiva, amable i que potencia les relacions socials. L’actual Plaça de la Concepció és el resultat d’un plantejament de ciutat nascut a la dècada dels anys 60, en què les ciutats donaven protagonisme als cotxes i que, a poc a poc, van anar guanyant espai públic. La nostra aposta és tornar part d’aquest espai al vianant, a la persona. Som conscients, però, de la necessitat de disposar d’un vehicle per moure’s i, per això, hem creat aparcaments públics i fomentem alternatives més sostenibles de mobilitat com són l’autobús urbà o el servei públic de bicicletes elèctriques. Les ciutats són per a ser viscudes i la millor manera de fer-ho és disposar d’espai.

La reforma de la plaça de la Concepció serà la plaça de totes i tots. Els xiquets i xiquetes, la gent gran, les persones amb mobilitat reduïda, el comerç local i la ciutadania en general podran gaudir d’un espai que no perd la seua essència en mantenir el dibuix del mosaic actual, però que es renova per adaptar-se a les noves necessitats. En definitiva, la nova plaça de la Concepció serà exemple d’una ciutat moderna, alhora que exemple de com és possible dur a terme una política pausada, d’escolta activa allunyada del sectarisme per implicar a la ciutadania. A Ontinyent, hem demostrat que és possible treballar conjuntament polítics, arquitectes, comerciants, hostalers i ciutadania en general per crear la ciutat del futur.

Joan Sanchis

Regidor de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí