La pel·lícula ‘Man on wire’ tanca esta vesprada La II Mostra de Cinema Documental de Montaverner


0
1240
Man on wire
La pel·lícula ha estat guanyadora d'un Oscar

Esta vesprada tancarà les portes la II Mostra de Cinema Documental de Montaverner (Mon-Doc) amb la projecció a partir de les 20h de la pel·lícula ‘Man on Wire’,  del director James Marsh, este film ha estat guanyador d’un Oscar al millor documental llarg en 2009, guardonada com a millor pel·lícula estrangera Bafta i amb el Gran Premi de Jurat i de l’Audiència de Sundance.

El cicle documental que ha tingut lloc al llarg d’esta setmana a la sala Luis Peiró de Montaverner, ha estat organitzat per l’associació cultural Salvem el Cine i l’Ajuntament de Montaverner, i compta amb el patrocini de l’IVAC, Caixa Ontinyent, Bancaixa, el Sarc de la Diputació de València, i l’Institut Francés de València, entre altres entitats.

‘Man on wire’ narra una de les fites del funambulista francés Philippe Petit qui el 1974 va creuar per un cable els 60 metres que separaven les Torres Bessones del World Trade Center. Com que no estava autoritzat, l’espectacle, en el qual l’artista es uga la vida, comportava ser detingut per la policia com a mal menor; l’altre problem era realitzar tot el muntatge i colar-se en les torres sense autorització. El repte consistia en creuar sobre el cable, suspés a més de 100 pissos i 400 metres d’alçada, sota el flagell de forts i imprevisibles vents, amb la sola auda d’una perxa de funambulista.

Els organitzadors de Mon-Doc expliquen que «el documental acosta l’espectador a un món estrany però apassionant en el qual el protagonista se sent des de jove impel·lit a portar a terme la major feta imaginable en la seua especialitat, tot i ser conscient del perill que corria, i ens mostra fins on pot aplegar l’esperit humà quan s’ho proposa».

Ací podeu veure un tràiler de la pel·lícula que es projectarà esta vesprada:

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here