La pedra i la calç de Llutxent i l’Ombria del Benicadell des del Ràfol, pròximes propostes senderistes

0
892
En la jornada de Benigànim van participar 90 senderistes
En la jornada de Benigànim van participar 90 senderistes

Dissabte Llutxent oferirà els participants en el programa de senderisme 2016 de la Vall d’Albaida una ruta per la pedra i la calç. Amb eixida des de la Plaça Major, deixarà el nucli urbà en direcció al corral de Bataller per a visitar el primer forn de calç i poc després s’arribarà al Forn de l’Aire, un dels punts amb millor panoràmica de la comarcal des del terme municipal de Llutxent. Tot seguit, la senda de la Xoquera conduïrà dels punts interessants de l’itinerari, la Barraca de Pedra. A continuació, es travessarà el riu Pinet fins arribar a l’emblemàtic castell del Xiu, des d’on s’iniciarà l’última part del recorregut, que passarà pel monument més representatiu de Llutxent, el monestir Corpus Christi, per a baixar per l’Ermita i els seus dos forns de calç fins a la Costa i tornar al nucli urbà.

Diumenge el Ràfol de Salem ofereix una ruta pels paratges i l’Ombria del Benicadell per la senda de l’ermita de San Blai cap a les fontetes. Després, es prendrà el sender PR CV 213 que recorre l’Ombria del Benicadell i pujarà a la casa forestal de les Planisses, on s’esmorzarà abans d’enllaçar amb el sender PRV 212.4 finsa la font d’Elca i tornar al Ràfol de Salem. Com la de Llutxent, la longitud total és de 10 km i el temps aproximat és de 4 hores.

El passat cap de setmana, 90 persones van poder disfrutar de la ruta paisagística que va recórrer el Carrascar, la Torrella, les Pitxes, l’Altessó i la font del Pi de Benigànim el dissabte i altres 90van seguir diumenge la ruta de les neveres d’Atzeneta d’Albaida.

Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col·laboració de la Diputació ,es poden realitzar fins el dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en www.valldalbaida.com. La majoria de rutes comencen a les 9h des de l’ajuntament de cada població on cal estar 15 minuts abans proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat. Les rutes estan organitzades pel departament de turisme de la Mancomunitat en col·•laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí