La patronal Coeval tracta amb el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent la situació de la COVID-19 en les trobades empresarials

0
374
Foto de família dels participants en les trobades empresarials

El President de Coeval, Javier Cabedo, va voler agrair en nom de les empreses de Coeval el “magnífic treball” dels responsables i professionals sanitaris

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) ha celebrat en la Finca La Clariana d’Ontinyent una nova Trobada Empresarial la temàtica central de la qual ha sigut la COVID-19, en aquesta ocasió des de la perspectiva sanitària. En el mateix han participat com a convidats Responsables i Metges del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, en concret la Gerent, Margarita Llaudes, i els doctors Carles Mayordomo, Cap del Servei de Medicina Preventiva i Agustí Escandell, Metge Adjunt del Servei de Medicina Interna. A la Trobada Empresarial de Coeval va assistir també l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i Pablo Úbeda, Regidor de Promoció Econòmica del Ajuntament d’Ontinyent, així com el recentment nomenat President de Ateval, José Serna, en el seu primer acte oficial.

Margarita Llaudes, Carles Mayordomo i Agustí Escandell van exposar en les seues intervencions les seues vivències en els complicats mesos passats per l’abrupta irrupció de la pandèmia de la COVID-19, que com en tota Espanya va fer que el sistema sanitari es tensionará al màxim, havent de prendre decisions en poc temps per a poder atendre de la millor manera possible a pacients que arribaven amb una malaltia fins a aqueix moment desconeguda i intentar protegir al personal sanitari perquè hagueren les menys baixes possibles ja que havien d’estar en la primera línia de batalla enfront de la COVID-19.

La Gerent va informar que les xifres del Departament han sigut d’una incidència moderada, ja que en números actualitzats a 2 de juliol, de les 1.475 persones mortes en la Comunitat Valenciana, 40 pertanyen al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. Així i tot, la situació complicada viscuda aquests mesos no té comparació amb cap de les fins ara patides en l’àmbit de la salut pública.

Els Doctors Carles Mayordomo i Agustí Escandell van advertir que cal seguir alerta per a evitar possibles rebrots de contagis. També van assenyalar que en cas de produir-se aqueixos rebrots, la resposta podria ser millor que a l’inici de la pandèmia ja que s’actuaria sobre l’origen dels mateixos i a més, en data de hui, es disposa de major informació sobre la malaltia que quan va irrompre el mes de març passat. No obstant això, van apel·lar a la màxima responsabilitat individual i social per a intentar fer possible que això no ocórrega.

El President de Coeval, Javier Cabedo, abans de donar pas al col·loqui que van tindre els assistents amb els Responsables i Metges del Departament, va voler agrair en nom de les empreses de Coeval el “magnífic treball” dels responsables i professionals sanitaris del Departament que han estat treballant sense descans per a fer front a la COVID-19.

Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent també van voler agrair la resposta d’empreses i associacions empresarials a l’hora de poder disposar i facilitar EPI’s amb els quals protegir als professionals sanitaris, ja que la complicada situació viscuda va desbordar totes les previsions d’existències dels mateixos i és fonamental poder comptar amb el major nombre de professionals sanitaris disponibles per a atendre els pacients del COVID-19.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here