La patronal ATEVAL planteja a Ontinyent un front comú del tèxtil de les comarques valencianes

0
2722
Imatge de la jornada celebrada a Ontinyent

Es proposa la creació d’un Clúster Tèxtil Valencià per enfortir el sector davant les administracions públiques i fer front als competidors de l’exterior en un context de globalització dels mercats

Ontinyent va acollir dijous una jornada de portes obertes celebrada per ATEVAL, l’empresarial tèxtil valenciana, en la que van participar més d’un centenar d’empresaris. En esta trobada ATEVAL va apostar per la  unió i la col·laboració de les empreses fent un front comú de les comarques valencianes que es plasmara en un futur Clúster Tèxtil Valencià.

Amb esta proposta del clúster es pretén enfortir el sector davant les administracions públiques i fer front als competidors de l’exterior en un context de globalització dels mercats. En la jornada anomenada ‘Suma’t a un tèxtil fort i innovador’ es van presentar els principals eixos de treball, serveis i prioritats estratègiques que l’entitat ofereix als seus associats amb la finalitat d’impulsar la innovació i l’expansió internacional de la indústria tèxtil.

La inauguració va estar a càrrec de Rebeca Torró, Secretària Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, qui va defensar, com una de les claus de l’Estratègia Europa 2020, “la cooperació entre empreses i clústers que sàpiguen traslladar a les administracions els problemes del sector. Associacions potents i rigoroses com Ateval són fonamentals per a facilitar als seus associats temes clau com la transformació digital, que és ja una obligació. També per a reclamar professionals més especialitzats per a donar resposta als nous models de producció. Així mateix, no tenim un planeta B pel que les empreses han de fer l’esforç de cuidar cada dia que aquests processos productius siguin més respectuosos amb el medi ambient”.

En la presentació del projecte que representa ATEVAL van intervenir Pepe Serna, secretari general de ATEVAL i del Consell Intertextil Español; María Reig, secretària general de ATEVAL la Vall d’Albaida; Leila Bachetarzi, directora de Promoció Comercial i Internacionalització de l’entitat i Salomé Beneyto, directora de Competitivitat, Innovació i Projectes Europeus de l’associació.

Durant la seua presentació, els diferents representants de ATEVAL van exposar les línies de treball que posen en pràctica per a ajudar els seus associats a ser més eficients en el seu model de negoci, estalviar costos, tenir un assessorament professional i oferir-los suport institucional i comercial.

L’acte va ser clausurat per Rafael Lurbe, president de ATEVAL la Vall d’Albaida, i per Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent. En la seva intervenció, Lurbe va assenyalar que els pilars fonamentals en els quals es recolza l’entitat estan basats “en la col·laboració i cooperació de les empreses membre de l’Associació”. Per al president comarcal, “els temps han canviat. Ara les competències i rivalitats ja no vénen del veí de l’empresa del costat. Competim contra altres països amb desigualtat salarial, de condicions laborals”, i estem obligats a estar units i donar-nos suport entre nosaltres” En aquest escenari, per a Lurbe, “Ateval pot ser la casa de tots des d’on treballar i col·laborar conjuntament sota una únic veu”.

Càndid Penalba, president de ATEVAL i del Consell Intertextil Español, va insistir en la necessitat de “defensar un sector històric i un territori i per a això, ATEVAL és el vehicle necessari per a arribar amb més contundència a tots els interlocutors que puguin millorar la nostra indústria, tant a nivell autonòmic, nacional com a internacional”. Segons Penalba, “des d’ATEVAL tenim línia directa amb totes les administracions” i va defensar el paper de l’entitat “com a interlocutor únic enfront de les administracions públiques”. En opinió del president de l’associació autonòmica, “el sector tèxtil continua sent important a nivell Europeu i a Brussel·les es decideixen moltes coses i tenim un gran paper que fer allí”.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es va destacar la labor de ATEVAL “a l’hora d’ajudar als professionals perquè les empreses siguin més competitives i tinguin més poder d’adaptació, encara que, sens dubte, un dels seus valors més importants és la seva relació com a interlocutor amb l’administració”. En aquest sentit, va destacar la importància de la jornada “per a posar cara i donar a conèixer un treball que moltes vegades és invisible, però amb grans resultats que reverteixen directament en totes les empreses del sector”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here