La “Palmera del Crist» homenatjarà als afectats per la pandèmia dins l’espectacle pirotècnic del 22 d’agost a Ontinyent

0
1649
Ontinyent
Palmera del Crist.

Una gran palmera de focs artificials retrà homenatge aquest dissabte, 22 d’agost, a Ontinyent a les persones afectades per la pandèmia en tot el món, dins un espectacle pirotècnic que correrà a càrrec de l’Ajuntament a través de la regidoria de Festes.

La denominada “Palmera del Crist”, amb 10 kgs de pólvora a l’Ermita de Santa Anna, serà la principal novetat i el tancament de l’espectacle pirotècnic “Que no s’apague la Llum de la Festa” haurà inclòs prèviament la disparada d’altres 169 kgs de pólvora a partir de les 22 hores al Recinte Firal.

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, ha explicat que amb l’espectacle, que tindrà una durada total de al voltant de 10 minuts, “l’Ajuntament d’Ontinyent vol retre homenatge a la Setmana Gran de Festes de Moros i Cristians que enguany no podrem celebrar. Dins d’això hem pensat que la disparada d’esta gran palmera des d’un punt tan simbòlic com l’Ermita de Santa Anna ens pot servir per remarcar l’excepcionalitat que estem vivint, recordant als veïns i veïnes que ens han deixat en aquest últim any i homenatjant a les persones afectades per la pandèmia a tot el món”, assenyalava.

La palmera amb llums de perla blanca anirà precedida de la disparada de 21 salves d’honor al Santíssim Crist de l’Agonia, rememorant l’acte de la “Baixada del Crist” que enguany no es pot celebrar, coincidint amb l’hora aproximada en la qual la imatge del Patró entraria a la parròquia de Sant Carles.

La regidora incidia en la importància d’evitar aglomeracions i quedades multitudinàries per a veure l’espectacle, “en primer lloc perquè tant el castell del Recinte Firal com la gran palmera de Santa Anna es van a poder veure des de la pràctica totalitat dels edificis, carrers i zones del disseminat; i sobretot perquè hem de ser conseqüents amb la situació que estem vivint i recordar
el perquè no hi ha festes aquest any. La pandèmia no ha passat i no podem baixar la guàrdia, de nosaltres depèn contribuir a que les coses vagen a millor i puguem gaudir de les Festes de Moros i Cristians l’any vinent», manifestava.

La ciutat també homenatjarà aquest cap de setmana a les seues festes amb una missa solemne diumenge, 23 d’agost, a les 9 hores a l’esplanada de Santa Anna organitzada per la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia i la Parròquia de Sant Carles.

La missa tindrà un aforament limitat de 200 persones assistents que hauran de dur mascareta i respectar la distancia de seguretat establerta. Aquest acte serà retransmès en directe per Comarcal TV amb producció de En Viu Mèdia i patrocini de l’Ajuntament. L’emissió també es podrà seguir a través de les xarxes socials.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here