La nova carretera entre Ontinyent i Fontanars dels Alforins podria estar operativa en juny de 2010

0
481
Ismael Ferrer
Ferrer, durant una visita recent a Bocairent

El director general d’Obres Públiques, Ismael Ferrer, ha anunciat que “la reforma de la carretera CV-660, entre Ontinyent i Fontanars dels Alforins estarà operativa en juny”, intervenció que ha comptat amb un pressupost de 3,47 milions d’euros, en gran part destinats a la integració paisatgística, segons apunta Ferrer. El responsable ha visitat les obres i ha afirmat que “la nova carretera oferirà unes condicions de seguretat vial molt superiors a les de l’antic recorregut”.

El tram que ha estat objecte de la intervenció és el que transcorre entre els puts quilomètrics 16,250 i 19,250 i el que es realitza és la eliminació de les corbes tancades i les costeres pronunciades que caracteritzaven l’antiga carretera.

El projecte d’integració paisatgística consisteix en tractaments vegetals tant dels talussos com de les zones ocupades per l’antiga carretera segons ha indicat el director general d’Obres Públiques.

L’obra va començar el passat mes e juny, després de que l’anterior empresa concessionària abandonara el projecte després de presentar un concurs de creditors.

Ferrer ha assegrat que Infraesructures “ha accelerat tot el possible el nou expedient perquè els veins pateixquen el mínim possible les conseqüències d’este endarreriment degut a causes imprevisitbles i completament alienes a l’administració”.

El tram de la CV-660 en el que s’està treballant discorria per una zona d’orografia abrupta i constituïa un recorregut perillós, amb corbes en forqueta en nombrosos rams que dificultaven la circulació, segons s’explica des de la Generalitat. També s’indica que l’entorn mediambiental es veia alterat per la contaminació acústica i els gassos derivats dels canvis de marxa que els vehicles es veien obligats a fer en els trams amb girs i pendents acusades.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Compromís per Benigànim vol parlar tant amb el PSPV com amb el PP abans de donar suport a cap govern

Les obres en execució suavitzen estes corbes i amplien la secció de la carretera. Es condicionen rasants i s’eliminen, en el major grau possible, les vessants nord per aconseguir un major grau d’insolació. El disseny d’execució millora les condicions geomètriques del traçat disminuint la longitud del tram, la qual cosa pemetrà un trànsit més fluït i alleugerarà el seu nivell de perillositat i contaminació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here