La Nit de les Fogueretes tornarà a recordar a Agullent el miracle de Sant Vicent Ferrer

1
1042
fogueretes
Fanalets i torxes il·luminaran la romeria

El miracle fet per Sant Vicent a Agullent tornarà a ser recordat  demà amb la Nit de les Fogueretes que consisteix en una romeria nocturna entre la Font de la Jordana i l’ermita de Sant Vicent Ferrer.

Esta celebració, que segons s’afirma des de l’Ajuntament d’Agullent «és possiblement la romeria nocturna més antiga del País Valencià», rememora l’aparició de Sant Vicent l’any 1600 a Agullent per acabar amb l’epidèmia de pesta bubònica. En record a estes miracle cada 3 de setembre els habitants d’Agullent s’unten amb l’oli de la llàntia que miraculosament va fer elevar Sant Vicent Ferrer davant els ulls d’un incrèdul.

Esta tradició s’ha consolidat pels anys a Agullent i des del consistori asseguren que «ha superat la barrera del fet religiós per a convertir-se en una celebració secular, que aglutina a fidels i laics davant d’una ermita dedicada al sant, que existeix a un tossal junt a la població».

La tradició mana que esta romeria noctura, que comença a les 23h, es faça il·luminant amb torxes i fanalets, especialment dirigit per als xiquets però també per majors i amb els quals es fa un concurs en diferents modalitats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí