La neu podria aparéixer hui a les comarques a cotes inferiors als 300 metres

0
743
Bocairent Nevat
Bocairent pot acumular 40 cm de neu

Segons s’informa des de la pàgina web meteorològica ontimet.es les primeres volves de neu podrien aparéixer hui esporàdicament a cotes inferiors als dels 300 metres “degut a desploms de temperatura a causa de la intensitat de les precipitacions”. Així des d’esta web afirmen que “esperem per tant que a partir dels 400 metres la neu siga una realitat” i que a partir dels 500-600 metres, casos de localitats com Bocairent, Fontanars dels Alforins o la Font de la Figuera les acumulacions de neu podrien arribar a ser de 40 cm.

Este episodi de neus podria ser “considerable” deguta a que “les acumulacions de pluja poden ser importants en punts del litoral” per la qual colsa “les nevades seran les més considerables dels últims anys”.

Les previsions pràcticament garanteixen així nevades a les localitats de la meitat de ponent de la Vall d’Albaida i la Costera, les situades a la falda del Benicadell i la majoria de la Canal de Navarrés també podrien veure la neu a diversos racons del seu terme. Estes circumstàncies es podrien allargar fins demà dilluns també i remetrien cap al dimarts.

La Conselleria de Governació ha decretat la preemergència per la qual cosa s’han donat consells per a la carretera on es recomana no viatar a les zones afectades si no és imprescindible, o circular per rutes principals moderant la velocitat; si s’ha de transitar per ports de muntanya, assegurar-se abans de l’estat de la circulació; si s’ha de fer un viatge per estes zones s’ha de dur una rasqueta, cadenes, llanterna i roba d’abric així com aliments calòrics (xocolate, fruits secs etc.); s’ha de dur dipòsit ple; en les primeres hores del matí amb baixes de temperatura es poden formar capes de gel i mantenir-se durant hores a zones de ombra, per la qual cosa cal retardar l’eixida unes hores i extremar la precaució donat el perill de la conducció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here