La NASA destaca com a ‘imatge del dia’ una foto d’un valencià d’una alba a Cullera per un ‘efecte omega’

0
1534
Imatge de Toni Sendra destacada per l'APOD.

En la imatge de Toni Sendra es mostra una il·lusió òptica en la qual sembla que la base del sol tinga una peanya o unes potes que es recolzen sobre la mar

La web APOD (Astronomy Picture of the Day), dependent de la NASA, ha publicat aquest dilluns una fotografia del valencià Toni Sendra en la qual es mostra l’alba a la platja de Cullera amb el veler Slainte just davant de la bola solar.

L’agència espacial dels Estats Units s’ha interessat especialment per aquesta imatge perquè el sol té el denominat ‘efecte omega’, una il·lusió òptica en la qual sembla que la base del sol tinga una peanya o unes potes que es recolzen sobre la mar.

També la pàgina de Facebook APOD ha publicat aquest dilluns la imatge i, a les 9 hores, quan només portava dues hores publicades, ja tenia 1.300 ‘M’agrada’ i s’havia compartit 250 vegades. La imatge ja es va publicar la setmana passada en la pàgina de Facebook, Sky, també dependent de la NASA, i en qüestió d’hores aquest bonic començar el dia es va fer viral en les xarxes socials.

Ara, l’agència espacial nord-americana ha decidit declarar-la aquest dilluns ‘Astronomy Picture of the Day’ en publicar-la en el seu web. “És tota una fita que la NASA publique la fotografia del nostre veler i que va realitzar el nostre amic, Toni Sendra, ja que molt pocs fotògrafs espanyols han aconseguit publicar en aquesta important web”, ha afirmat el patró del Slainte, Alejandro Grau.

Per part seua, el fotògraf Toni Sendra, autor de fotografies que han tingut a la lluna plena com a protagonista, es mostra “entusiasmat” amb aquest nou assoliment. “Això és com guanyar l’Óscar. És una de les màximes aspiracions per a un fotògraf astronòmic per la repercussió mundial que té”, ha destacat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Los empresarios del Romaní de Sollana critican el “ninguneo constante” del consistorio

La presa de la fotografia a l’alba a la platja de Cullera es va preparar minuciosament diversos dies abans. Sendra va estudiar la zona i com havia de situar-se el veler i ell per a poder prendre la imatge que volia.

El fotògraf li va donar a la tripulació del Slainte les coordenades exactes en les quals havien de situar-se i, a les 7.41 hores del dissabte 12 de setembre, va prendre la icònica imatge. Durant la sessió, Sendra va estar en contacte telefònic en tot moment amb Alejandro Grau perquè tot isquera perfecte.

Així, mentre el veler estava a tres milles mar endins, enfront de la platja de Sant Antoni –on se situen les torres Espai–, el fotògraf es va quedar a peu de platja per a prendre la imatge amb un teleobjectiu. Llavors, va capturar el sol amb la il·lusió omega, que es crea per la llum solar refractada a través de l’aire calent just damunt de l’aigua. La base que fa que el sol semble la lletra Omega és en realitat una imatge invertida de la superfície del sol just damunt de l’aigua.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here