La muntanya de la Rodana de Petrés es recupera gràcies a la Diputació

0
637
La vicepresidenta de la Diputació ha visitat Petrés

L’obra de recuperació de l’espai degradat ha estat subvencionada per la corporació provincial

La vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l’àrea provincial de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha visitat la muntanya de la Rodana, al costat de la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, i l’alcalde de Petrés, Pere Peiró. La corporació provincial ha finançat les obres de millora de l’entorn de la Rodana dins del seu programa de Recuperació d’Espais Degradats.

La recuperació de l’espai de la Rodana ha sigut subvencionada quasi íntegrament per la Diputació, amb un import global de 48.398,79 euros, “en una actuació per a millorar l’entorn i la imatge paisatgística del conjunt, creant recorreguts que puguen ser utilitzats per la ciutadania”, segons ha explicat la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

L’Ajuntament de Petrés va recuperar la titularitat dels terrenys després d’una operació immobiliària fallida, projectada en els anys seixanta. En paraules de l’alcalde, Pere Peiró, “amb el pas del temps s’ha anat adquirint consciència de la importància del medi natural i de la necessitat de respectar i aprofitar, com a recurs mediambiental, els valors que oferia esta muntanya i la necessitat de millorar paisatgísticament la Rodana”.

Recentment, ha sigut necessari realitzar importants tales d’arbratge motivades per la plaga del ‘tomicus’, la qual cosa ha permés reparar sendes i murets de maçoneria en la zona.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí