La Mostra de Titelles a la Vall d’Albaida augmenta un 20% els espectadors

0
449
Imatge d'una de les representacions de la Mostra de Titelles
Imatge d’una de les representacions de la Mostra de Titelles

La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida ha mobilitzat a prop de 7.000 espectadors en la 32a edició d’aquest festival, el més antic de les arts escèniques valencianes. “Enguany hem afegit quatre noves poblacions, la qual cosa ens ha permès estar presents en un total de 19 municipis i arribar a nous públics, augmentant un 20% respecte a l’any passat“, ha apuntat la directora del certamen, Ángeles González.

Les 27 funcions programades han tingut una molt bon acolliment, amb una gran assistència en les concertades amb escolars de la comarca. Però les representacions obertes al públic familiar del cap de setmana tampoc s’han quedat arrere, amb aforament complet en pràcticament totes les funcions d’espectacles com ‘L’Or de Jeremies’, de la companyia valenciana La Teta Calva; ‘En Jan Totlifan’, dels catalans L’Estaquirot; o ‘Pendent d’un fil’, dels francesos Pelele.

Des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, el balanç d’aquesta nova edició de la MIT és “molt positiu”. Durant tres dècades, la institució ha recolzat aquest festival i juga un important paper organitzatiu, desenvolupant la tasca de mancomunar esforços per a portar el teatre amb titelles a tot tipus de poblacions, sempre amb els mateixos criteris artístics, independentment de la seua grandària i articulant la comarca a través de la cultura, destaquen els responsables de la iniciativa en un comunicat. Durant quatre dies, del 10 al 13 de novembre, 18 companyies valencianes, nacionals i internacionals han mostrat els seus treballs en una programació on s’ha prevalgut la qualitat i la diversitat, obrint-se a disciplines com el circ, la dansa o el teatre gestual.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Compromís aspira a donar la sorpresa i aconseguir el diputat provincial pel partit d'Ontinyent

“Complicitat” amb el públic

“La gent ha seguit les rutes proposades, ha visitat diferents pobles dins de la programació i ens ha transmès la seua satisfacció. Estem molt contents perquè s’ha aconseguit establir una complicitat amb els espectadors que no és gens fàcil. Hem de tenir en compte que la MIT porta més de 30 anys generant una tradició escènica en la comarca, el públic està format, és exigent, té una mirada crítica, demanda un alt nivell de qualitat”, ha apuntat la directora del festival.

De cara a 2017, els objectius en ment són augmentar la programació per a adults, així com les activitats a l’aire lliure, que donen visibilitat a la programació. “I, per descomptat, volem conservar els nivells de qualitat aconseguits, perquè no solament és important mantenir viva La Mostra, si no que continue creixent en termes qualitatius, consolidant-nos com un festival de referència en el món de les titelles”, conclouen des de l’adreça de la MIT, una cita que compta amb el suport de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, La Diputació de València, CulturArts, el Ministeride Cultura i la Universitat de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here