La mobilitat elèctrica i l’autoconsum centren la sessió mediambiental de la Diputació a Carcaixent

0
1418
El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i l'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, a l'inici de la jornada mediambiental

La jornada forma part del segon cicle d’encontres comarcals sobre energia i canvi climàtic que organitza la Diputació amb FEMEVAL i ASELEC

La mobilitat elèctrica, l’eficiència i l’autoconsum energètics han sigut els protagonistes de la jornada comarcal mediambiental que ha celebrat la Diputació de València a l’auditori municipal de Carcaixent. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i l’alcalde del municipi de La Ribera Alta, Paco Salom, han sigut els encarregats de presentar aquest encontre, en el que han subratllat que “el canvi climàtic és un problema del present, i la mobilitat elèctrica és una ferramenta important per a frenar i mitigar els seus efectes”.

El diputat Bort ha incidit en que “frenar el canvi climàtic i mitigar els seus efectes és una qüestió fonamental, i per això, des de la Diputació, ja estem impulsant mesures per afavorir el canvi de model energètic i de transport, com les ajudes a municipis per a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega”. Segons ha afirmat Josep Bort, “l’eficiència i l’autoconsum són també àmbits importants per a contenir el consum d’energia i transitar cap a un model energètic baix en carboni”.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha expressat per la seua banda la disposició del consistori carcaixentí en sumar-se a aquestes iniciatives de la Diputació, i ha posat el focus en “l’actualitat de les conseqüències del canvi climàtic, perquè malauradament és una realitat que ens confirmen cada vegada més estudis i informes científics, i en aquest sentit, la producció d’energia i el transport afecten al seu empitjorament”.

El programa ha inclòs tres conferències sobre mobilitat elèctrica, gestió energètica i autoconsum dirigides tant als representants municipals com al personal tècnic dels consistoris de la comarca i altres associacions i col·lectius civils. A més, s’ha instal·lat una carpa informativa a l’entrada de l’espai junt amb alguns vehicles elèctrics de la Diputació.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  VÍDEO. Se cierra la fosa 92 de Paterna tras la exhumación de 9 cuerpos

L’encontre celebrat al municipi de la Ribera Alta forma part de les accions divulgatives i promocionals que, com a coordinador territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia de la Comissió Europea, desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació entre els municipis de la província. Les següents jornades comarcals es celebraran a Vallada (3/4), Potries (10/4) i València (17/4).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here