La ministra de Medi Ambient visita les obres de modernització de regadiu de la Sèquia Reial del Xúquer a Algemesí

0
841
Imatge de la visita de la ministra a la Ribera

La ministra també ha participat en la simbòlica “solta d’aigües” de la Comunitat de Regants de Sueca, que indica el començament d’una nova campanya

La ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, ha visitat les obres de modernització de regadius del sector 23 de la Sèquia Real del Xúquer a Algemesí i posteriorment les instal·lacions de la Comunitat de Regantes de Sueca. La ministra ha estat acompanyada pel delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat valenciana, Elena Cebrian, i representants municipals, de les comunitats de regantes, etc.

La inversió total prevista en aquesta modernització a la Comunitat Valenciana, que es desenvoluparà en dues fases, és de quasi 50 milions d’euros, i beneficiarà a quasi 26.000 hectàrees i més de 25.000 regantes.

La Sèquia Reial del Xúquer, amb una superfície regada de 20.500 hectàrees, en 20 municipis i una població total de 187.000 habitants, es beneficiarà de les inversions en ambdues fases.

La ministra s’ha referit, en concret, al projecte de la “Xarxa de transport del Sector 23” per a la modernització dels regadius de la Sèquia Reial, que s’emmarca en la primera fase de les obres. El contracte d’execució de les obres es va formalitzar al març, per un import de més de 740.000 euros, i té un termini d’execució de 9 mesos.

La ministra, posteriorment, ha participat en la simbòlica “solta d’aigües” de la Comunitat de Regants de Sueca, que indica el començament d’una nova campanya productiva, la qual cosa ha agraït als seus amfitrions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here