La ministra d’Igualtat alerta de l’assassinat masclista de Sagunt i demana revisar els protocols: “Hem fallat i hem arribat tard”

0
864
Irene Montero, ministra d'Igualtat.

“Aquesta cas ens ha de posar en alerta”, “l’Estat i les administracions públiques no podem arribar tard en l’atenció a les víctimes”, ha manifestat Irene Montero

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha subratllat aquest divendres la necessitat de revisar els protocols i les eines de protecció a les víctimes de violència masclista després de l’assassinat d’una dona a Sagunt, que havia denunciat al seu agressor: “Hem fallat i hem arribat tard”, ha reconegut.

En roda de premsa en la Moncloa per a presentar els projectes que el seu Ministeri finançarà amb els fons europeus, Montero ha començat la seua intervenció condemnant l’últim assassinat masclista, una dona de 60 anys, sobre l’exparella dels quals pesava una ordre de protecció i que dos dies abans de ser apunyalada va acudir als serveis d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt.

“Aquesta cas ens ha de posar en alerta”, “l’Estat i les administracions públiques no podem arribar tard en l’atenció a les víctimes”, ha manifestat Montero.

Ha apostat en aquest context per revisar, millorar i reforçar els instruments existents, com Viogén, la principal eina que existeix a Espanya per a protegir policialment les víctimes que denuncien violència masclista d’acord amb el seu nivell de risc.

En aquest cas, ha apuntat la ministra, va fallar la capacitat de detectar la gravetat del risc de la víctima, la novena dona assassinada enguany per la seua parella o exparella a Espanya.

“Hem de reflexionar i assumir les nostres obligacions”, ha insistit Montero, qui ha reiterat la necessitat de posar a la disposició d’aquestes dones totes les eines existents a nivell estatal, autonòmic i local, des d’alternatives residencials a atenció psicològica, per a garantir-los que tenen “portes segures d’accés a les institucions” i que poden eixir de la violència.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here