La Mancomunitat de la Vall d’Albaida crea l’àrea d’Igualtat per fomentar les polítiques de gènere

0
1307
Jaime Peris i Loreto Belda, en la presentació de l'àrea d'Igualtat

Es vol aprofitar els vincles de la Mancomunitat amb ajuntaments i centres educatius per a generar un espai de confluència i iniciativa

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida incorporarà l’àrea d’igualtat per tal que els 34 pobles de la comarca es puguen beneficiar de les polítiques de gènere que s’impulsen des de la Generalitat o la Diputació i que les dones dels pobles que no compten plans d’igualtat se’n puguen beneficiar.

El vicepresident i conseller de Benestar Social, Jaime Peris, assumirà l’àrea amb l’objectiu de «coordinar i liderar els projectes de promoció de les dones i de defensa dels seus drets mitjançant projectes, actuacions i activitats encaminades a assolir la plena igualtat de gènere i a fer visibles les dones en tots els àmbits de la societat».

La primera acció es desenvoluparà el dimarts 13 de març a les 18:30 al saló de plens de la Mancomunitat amb una taula redona sobre la imatge de les dones als mitjans de comunicació on, moderada per Tere Mollà, participaran Awatef Ketiti, professora de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València; Arantxa Vidal, periodista a El Periòdic d’Ontinyent; Maria Reig, periodista a Lo Clar; Anna Blanco, autònoma i ex cap de redacció de GandiaTV; i Lorena Sebastián, de Comarcal TV.

Les activitats continuaran en abril amb una jornada sobre el reglament de la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere recentment aprovat per la Diputació de València amb la presència del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i un altra en juny sobre el Pacte Valencià contra les violències masclistes i de gènere que comptarà amb la directora de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such.

La tècnica de la Mancomunitat, Loreto Belda, assenyala que «volem aprofitar els vincles de la Mancomunitat amb ajuntaments i centres educatius per a generar un espai de confluència i iniciativa». Per això, fins al mes de juny, es farà una recollida de dades de la situació de les polítiques d’igualtat als diferents pobles de la comarca, una campanya informativa sobre les subvencions i ajudes existents, una reunió amb les associacions de dones de la comarca i una jornada sobre ocupacions feminitzades i bretxa salarial.

Les activitats seguiran en octubre amb una jornada d’igualtat i convivència dels centres educatius i en novembre amb una taula redona sobre la posada en marxa pel part del govern espanyol del Pacte d’Estat contra la violència de gènere. A més, de cara al futur es vol incorporar la Mancomunitat a la campanya ‘Ser dona al Sud’ que desenvolupa en estes dates el Fons Valencià per la Solidaritat, del qual és una de les nous mancomunitats sòcies, així com crear un fòrum d’alcaldesses i regidores.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí