La Mancomunitat de la Vall d’Albaida celebra els seus 30 anys de vida

0
1102
Imatge dels treballadors de la Mancomunitat i d'alcaldes de la comarca

Vicent Gomar va anunciar l’obertura en breu del Punt d’Informació Comarcal a El Teler d’Ontinyent i la planta de transferència de Bufali

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida va celebrar este dilluns els 30 anys a la sala Gomis d’Ontinyent en un acte on es va destacar que la unió dels 34 pobles, per damunt de particularismes locals i colors polítics, ha estat clau per a convertir-la en un exemple viu i pràctic de comarcalització. Com va destacar el president, Vicent Gomar, «ens posem a disposició dels quimerosos, els que no vegen clar en què consistix la comarcalització o com podria funcionar, per a traslladar-los la nostra experiència». El president també va aprofitar l’ocasió per a anunciar l’obertura en breu del Punt d’Informació Comarcal a El Teler d’Ontinyent i la planta de transferència de Bufali. Ho va fer mentre la pantalla projectava imatges dels 34 municipis de la comarca.

L’acte va comptar amb més de 200 espectadors entre treballadors de l’entitat comarcal, ex presidents, alcaldes i alcaldesses, entre els quals el de Xàtiva i president del COR, Roger Cerdà; el diputat de Mancomunitats, Voro Femenia; els directors generals d’administracions públiques, Toni Such, i la d’habitatge, l’ontinyentina Rebeca Torró; així com el president de la Diputació i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; i la consellera de Justícia Gabriela Bravo, que va recordar la seua infància al Ràfol de Salem i el pas per l’institut Josep Segrelles d’Albaida.

Per a Bravo «no hi ha millor estratègia per al progrés que trencar barreres, eliminar fronteres i col·laborar amb el veí en benefici de l’interès comú», una visió compartida pel president de la Diputació que va incidir en què «les administracions a València tenen clar que figures associatives municipals com la nostra Mancomunitat suposen un reforç necessari per millorar els serveis públics i la qualitat de vida de les persones que volen viure en localitats menudes».

L’acte, presentat per Anna Blanco, va repassar els servieis que oferix l’entitat comarcal; va comptar amb la música d’un trio d’Ad Libitum que va reinterpretar quatre cançons populars de la comarca amb piano de cua, veu i violí; així comdel titellaire Edu Borja amb un número especial per a l’ocasió. Les autoritats presents van rebre un lot amb els tres últimes premis de literatura eròtica editats, entre els quals Deliri de l’albaidí Josep Penadés; es va repartir entre els assistents un periòdic commemoratiu amb més de cent motius per a estimar la Vall d’Albaida, tres per cada poble dels que la conformen; una mostra del nou marxandatge turístic de la comarca; així com un adob produït a Carrícola per Recisa a partir de la recollida selectiva de residus urbans. A més, es va posar a disposició dels assistents un llibre d’aniversari perquè escriviren les seues reflexions i pensaments al voltant dels 30 anys de la Mancomunitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here