La Mancomunitat dissenya la ruta turística de Jaume I per 10 municipis de la Vall d’Albaida

0
682
Jaume I
Jaume I va recòrrer la Vall d'Albaida

La Mancomunitat de la Vall d’Albaida ha anunciat que està treballant en el projecte de la Ruta Cultural de Jaume I dins la comarca. La intenció d’esta iniciativa, segons ha explicat el president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, és “realitzar un itinerari turístic comarcal combinant tots els elements històrics artístics i patrimonials amb els elements paisatgístics, naturals i mediambientals utilitzant com a fil conductor al figura de Jaume I”.

La ruta comprendrà un total de 10 municipis de la vall com són Bocairent, Ontinyent, Albaida, Bufali, Montaverner, la Pobla del Duc, Llutxent, Castelló de Rugat, Rugat i Aielo de Rugat. El treball es dividirà en dues fases: en la primera es farà l’estudi, documentació i dinamització social del projecte (Plànols, cartografia, itinerari de la ruta, documentació, fets històrics); la segona fase constaria del traçat i senyalització física i efectiva de la ruta sobre el terreny i posada en marxa de la ruta.

Actualment la ruta es troba en la primera fase que trascorre sota el treball de dos historiadors de la comarca, Abel Soler i Rafa Jordà. Des de la Mancomunitat s’explica que l’itinerari que s’ha escollit segueix “raons històriques ja que aquest tots els municipis pels que passa la ruta han siguts fundats per Jaume I i a més a més el camí traçat es realitzarà pel Camí Reial de Gandia, també realitzat per Jaume I”.

Al voltant del producte turístic que es confeccionaria l’organisme explica que “pretén donar la possibilitat als turistes de fer tres tipus de turisme: senderisme (fent la ruta a peu), cicloturisme (fent la ruta en bici) i en mitjà de transport (en vehicle propi)”. Així també s’assenyal que “s’utilitzaran els camins i senders per tal de mostrar tota la bellesa paisatgística, ecològica i ambiental de la comarca alhora que descobrir la història de Jaume I i els monuments de cada un dels municipis.”

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La plataforma 'No al Macroabocador' convoca una protesta el pròxim dissabte 17 a Llanera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here