La Mancomunitat destinarà a pagar a autònoms i empreses l’1,3 milions del deute d’Albaida transferit a Caixa Ontinyent

0
3730
Vicent gomar i Josep albert han signat l'acord

Albaida pagarà el deute que tenia del rebut de la recollida de residus amb les mateixes condicions que tenia fins ara: 12.357 euros mensuals fins el 2030 amb un 3% d’interés

L’Ajuntament Albaida i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida han signat l’acord de cessió de crèdit amb Caixa Ontinyent. D’aquesta manera l’ens comarcal ingressarà 1.352.220,80 € de l’entitat bancària, transferint el crèdit que mantenia amb el municipi a la caixa.

Amb aquesta operació de crèdit «es dóna un gran pas en la solució del deute històric» generat per l’impagament del fem que des del 2006 manté l’ajuntament amb la Mancomunitat. Deute que, des de 2015, estava acordat el seu pagament amb un fraccionament mensual, i que es va renegociar a la fi de 2016 i on es marcaren les condicions actuals de la quantia de les mensualitats a abonar a un interès del 3%, el interès legal vigent. Des d’aleshores l’Ajuntament ha assumit cadascuna de les seues obligacions: abonar el deute històric més el rebut del fem mensual corresponent a la prestació del servei de recollida i transport. Des d’ara, serà Caixa Ontinyent qui gire el rebut del préstec per 12.357 € mensuals fins al desembre de 2030, exactament igual com ha fet fins ara la Mancomunitat.

Per a Josep Albert, Alcalde d’Albaida, es tracta “d’una operació molt costosa de realitzar i que ens ha tingut gran part del confinament capficats en aquesta tasca, tant als tècnics municipals com també als de la Mancomunitat, però vull agrair l’esforç i el treball de tots en la consecució d’aquest objectiu.” I afegeix “és un gest molt important i simbòlic per a la ciutat d’Albaida, ja que econòmicament no suposa cap canvi en la situació que hi havia fins ara, però aquesta cessió de crèdit dotarà de liquiditat a la Mancomunitat i servirà molt per ajudar en la tasca mampresa cap a l’estabilitat econòmica de la Mancomunitat”. Tot això “sense oblidar-nos que, gràcies a aquesta injecció de capital, es podrà afrontar el pagament de les factures de personal autònom, així com, de xicotetes i mitjanes empreses de la comarca, en uns moments on les administracions hem de ser part de la solució i no del problema.” I, per últim, “vull agrair la inestimable i decidida col·laboració de Caixa Ontinyent i del seu equip directiu, que ha fet possible l’èxit d’esta operació bancària” ha conclòs Albert.

Des de la Mancomunitat el seu President, Vicent Gomar, ha manifestat que “aquesta cessió de crèdit suposa dotar de liquiditat l’entitat comarcal i així poder gestionar sense tanta pressió econòmica el dia a dia” i recorda que “des de la Mancomunitat es treballa per aconseguir una gestió eficient dels serveis mancomunats pels 34 municipis de la Vall d’Albaida, per a encarar de la millor forma possible el present i el futur. I afegeix “per això, treballem amb tots els pobles i ciutats que la conformen per a buscar la millor manera de resoldre els problemes del passat, però que ens afecten tant en el present”.

L’Ajuntament d’Albaida, amb el seu Pla d’Ajust econòmic, afronta el pagament del seu deute per tal de situar-lo dins dels paràmetres de la normalitat. Tot i que “encara ens queden esforços per fer com a poble, ja vegem com germina tot allò que hem sembrat amb el pas dels anys, doncs afrontem amb esperança i il·lusió el present i el futur de la nostra ciutat i també de la nostra comarca en aquests moments tant complicats degut al coronavirus.” Ara, “és el moment que les veïnes i veïns d’Albaida mostrem amb orgull tot l’esforç i l’empenta que hem realitzat com a poble per a eixir del pou econòmic en el que ens trobàvem i comencem a plantejar-nos nous horitzons i reptes sensats” reflexionava Josep Albert.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí