La Mancomunitat del Camp de Túria i l’Eliana aposten per l’oci saludable a l’agost

0
597
Ayuntamiento de l'Eliana.

El mes d’agost és el mes dedicat a l’oci per excel·lència. Per això, dins de la campanya 12 Lemes impulsada per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat Camp de Túria i en el marc del Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius, del que participa l’Eliana, han decidit dedicar aquests 31 dies al denominat “Oci Saludable”, sota el lema “Busca la diversió, troba l’alternativa a les drogues”.

Oci saludable

Tal i com apunten fonts municipals, “podem definir el temps d’oci com aquell que emprem a realitzar activitats que no són obligatòries ni essencials. La idea d’oci saludable està relacionada amb la pràctica d’exercici, l’ocupació de la vine’t i la cura i la promoció de la salut”.

Ayuntamiento de l’Eliana.

“Per això, no totes les activitats que realitzem en el nostre temps d’oci poden ser qualificades de ‘saludables’. Principalment, quan parlem de saludable ens referim a aquelles activitats que ens ajuden a créixer com a éssers humans i a alimentar la nostra ment i també el nostre cos”, segons l’executiu local.

Entre elles, escoltar música, pintar, llegir, ballar, passejar… realitzar qualsevol tipus d’exercici físic, senderisme, activitats a l’aire lliure o formar-nos en diferents disciplines o potenciar els nostres entreteniments.

Joventut i oci saludable

Un dels col·lectius amb els quals més es treballa per a la pràctica d’un oci saludable és el dels joves, per a allunyar-los d’oci relacionat amb el consum d’alcohol i d’altres substàncies addictives. Es tracta d’ensenyar-los a ocupar el seu temps lliure amb activitats alternatives, com per exemple jocs educatius, esport, tallers creatius, ambientals, interculturals, etc., per a previndre conductes addictives.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here