La Mancomunitat de Municipis de la Safor posa en marxa un projecte per a disminuir la pressió de porcs senglars a la comarca

0
1063
Safor
Família de porcs senglars.

Miramar, l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Palmera i Potries han sigut els primers municipis a sumar-se a la iniciativa per a disminuir la pressió de porcs senglars a la comarca.

La Mancomunitat de Municipis de la Safor ha donat el vistiplau a un nou projecte per a controlar i gestionar la proliferació dels porcs senglars a la comarca.

En concret, Miramar, l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Palmera i Potries han sigut els primers municipis de la Safor que han transmés la seua intenció d’adhesió a la iniciativa que “és una solució per als problemes derivats de la presència massificada d’aquests animals als horts i que els nostres agricultors demanen urgentment als nostres ajuntaments”, afirma Voro Femenia, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

“Aquest projecte ens permetrà disminuir la pressió dels porcs senglars a la Safor, reduint els danys a les collites i a les infraestructures agrícoles, els accidents de trànsit o la propagació de malalties contagioses, les quals afecten als animals domèstics, fauna silvestre i fins i tot a l’ésser humà”.

El control dels porcs senglars es desenvoluparà en diferents fases: en primer lloc, s’estudiarà les zones més problemàtiques entre els municipis adherits, per mitjà del seguiment i observació del comportament animal sobre el terreny. Una vegada extreta la informació, s’instal·laran capturadors en les zones on existisquen una gran presència d’aquests animals. “És important destacar que les gàbies-trampa estan construïdes seguint la normativa de benestar animal, sent selectives i evitant que una vegada els animals estiguen a l’interior, no puguen fer-se mal”, asseguren des de la Mancomunitat.

Després de la captura, es realitzarà una anàlisi veterinària per determinar la presència de diferents malalties infeccioses, la pesta porcina clàssica i africana, la tuberculosi (TB) o la malaltia d’Aujesszky (ADV). Els animals seronegatius seran traslladats a altres zones de fàcil convivència amb altres de la seua espècie, mentre que els animals seropositius seran sacrificats, assenyalen les mateixes fonts.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí