La Mancomunitat de Municipis de la Safor es posiciona per unanimitat en defensa del sector citrícola

0
1606

El plenari de la Mancomunitat de Municipis de la Safor va aprovar per unanimitat dels alcades i alcadesses presents una moció en defensa del sector agrícola amenaçat pels acord europeus que permeten l’entrada de taronges del sud.

L’acord inclou diversos punts. Per una banda, instar la modificació de l’acord de l’Associació Econòmica signat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d’Àfrica Meridional, que contempla una reducció fins a la desaparició, dels aranzels a les taronges importades.

Tomás Ferrandis, president de la Mancomunitat.

En defecte d’això, l’organisme comarcal demana que s’aplique la clàusula de salvaguarda, motivada per la caiguda generalitzada dels preus de les nostres taronges.

L’altre punt reivindicat és reforçar les mesures de defensa fitosanitària dels cítrics europeus, per a augmentar la seguretat de les plantacions citrícoles comunitàries. Exigir les màximes cauteles i controls als productes importats des d’altres països. És a dir, establir a les produccions de països tercers una reciprocitat.

La proposta aprovada, finalment, reclamava al Govern Espanyol a que liderara avant la Comissió Europea un procés de renegociació amb els països de l’Àfrica Meridional.

Més accions

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Tomàs Ferrandis, considera que cal explicar bé que els efectes d’estos acords van molt més enllà del que és el camp. Magatzems de taronja, transportistes, empreses d’embalatges, caixes, maquinària hortofrutícola i moltes més empreses locals que facturen al sector estan en perill.

“Hem de fer entendre que va a produir-se un efecte dominó i cal molta unió”. Ferrandis proposarà que des de la Mancomunitat es promoguen accions per conscienciar la societat saforenca de la gravetat del problema i pressionar al Govern de l’Estat i els grups parlamentaris europeus.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Se desploma gran parte de una pared de la Escola Oficial d'Idiomes en Gandia

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here