La Mancomunitat de la Vall d’Albaida inicia el procés per coordinar els serveis socials d’atenció primària

0
1063
Mancomunitat de la Vall d'Albaida.

L’ens comarcal sondeja els ajuntaments de la comarca per conèixer les seues impressions arran el nou decret de mapificació impulsat per la Generalitat

La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida pretén facilitar als ajuntaments de menys de 5.000 habitants la gestió dels serveis socials d’atenció primària arran la recent zonificació aprovada per la Generalitat Valenciana. D’aquesta forma, el nou model impulsa les localitats més menudes a coordinar els seus recursos. Per això, des de la presidència de l’entitat es va remetre la setmana passada una carta que mostra la predisposició de l’ens a assumir aquesta funció.

Fins ara, els serveis socials de caràcter general, en l’àmbit de la Vall d’Albaida, eren gestionats bé per cada consistori, bé per una agrupació d’ells mitjançant convenis de prestació. En canvi, la nova reglamentació obliga a funcionar a través de mancomunitats, per tant, ‘l’ens que hui en dia aglutina les 34 poblacions esdevé l’opció més còmoda’, tal i com manifesta Vicent Gomar.

Així, després de la primera pressa de contacte, el pas següent serà la convocatòria d’una reunió que establisca la comissió de treball encarregada de concretar les condicions del nou model. A hores d’ara, Bellús, Agullent i Bocairent ja han manifesta el seu interés per integrar els serveis socials en la Mancomunitat.

Aquesta oportunitat de sumar serveis i d’ajudar els municipis a garantir la correcta atenció a la ciutadania en benestar social esdevé alhora “com un repte i una responsabilitat que cal afrontar amb serenitat, amb fermesa, i amb la visió de tindre el millor recurs possible pel veïnat dels nostres pobles”, segons fonts comarcals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí