La Mancomunitat de la Vall d’Albaida fa balanç del Dia Internacional del Museu i Museus Accessibles

0
2109
Una visita al Museu Fester d'Ontinyent.

La programació de la Mancomunitat ha comptat amb un aforament complet per a totes les visites guiades amb intèrpret de llengua de signes

El Departament de Turisme de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida ha fet un balanç «molt positiu» de la celebració del Dia internacional dels museus (DIM) d’aquest any dedicat a la igualtat, la diversitat i la inclusió.

El programa d’aquest 2021 s’ha dut a terme en dotze municipis de la comarca entre el 2 de maig i el 27 de juny amb una proposta d’activitats molt diversa i per a tots els públics, entre les quals destaquen les visites guiades, jornades de portes obertes, tallers o rondallaires.

Aquesta edició, amb el suport del patronat València Turisme, ha comptat amb cinc visites turístiques amb intèrpret de llengua de signes de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD CV) de forma totalment gratuïta. Aquesta iniciativa pionera ha creat un gran interès i participació, amb un 100% de les places cobertes en totes les visites, fins i tot deixant gent en llista d’espera, prioritzant sempre al col·lectiu de persones sordes. Aquest fet evidencia la necessitat de fer més accessible l’oferta turística i cultural del nostre entorn.

En aquestes visites han participat persones vingudes de comarques veïnes com la Costera o el Comtat, però també d’altres indrets de València com Catarroja, Alaquàs, Xirivella, Torrent o Bétera. La línia de treball del departament de Turisme es reafirma amb aquest balanç tan positiu i espera oferir propostes com aquesta en futures edicions.

A més, malgrat les dificultats i restriccions derivades de la pandèmia de la Covid, cal destacar que l’edició s’ha tancat sense incidents i amb la certesa que la cultura és segura i necessària a tots els nivells.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí