La Mancomunitat de la Vall d’Albaida dóna llum verd a la planta de transferència de residus de Bufali

CaixaBank - MyBox

0
1091
La Vall d'Albaida tornarà a tractar els seus residus a la comarca

Entrarà en funcionament el 12 març i pararà la “sagnia mediambiental i econòmica” que suposava el trasllat a Ròtova

Després d’anys de conflictes judicials, polítics i territorials, la Vall d’Albaida tornarà a la normalitat de la qual disfrutava abans de la imposició per part de la Generalitat dels consorcis de residus que van acabar amb el sistema de recollida del qual s’havia dotat la comarca des de principis de segle.

Reunida este dimarts amb caràcter d’urgència, la junta de govern de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, composada per representants de tots els partits polítics, va donar llum verd per unanimitat a l’entrada en funcionament de la planta de transferència de Bufali. Com declarava el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, “hem aconseguit restablir l’statu quo i posar fi a anys de conflicte; allò que funcionava bé mai s’hauria d’haver tocat”.

La defensa del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida ha estat un conflicte permanent amb el COR, ja que acabava amb un sistema de recollida comarcal i eficient per a imposar-ne un altre que encaria els costos econòmics i mediambientals. Amb l’entrada en funcionament el 12 de març de la planta de transferència de Bufali, s’evita el sobrecost que suposava el transport a Ròtova i que ha agreujat notablement la situació econòmica de la Mancomunitat, i es restablix la situació prèvia a l’entrada en funcionament del Consorci de Residus amb el qual s’ha arribat a un entesa després de mesos de negociacions perquè reconeguera el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here