La Mancomunitat de la Vall d’Albaida compleix l’acord amb la concessionària signat després de la crisi del fem

0
919
Vicent Gomar, explicant l'acord després de la reunió amb Recisa

S’han satisfet els dos pagaments de 150.000 euros a finals de maig i de juny i es pagarà la resta del deute històric a raó de 21.600 euros al mes.

La Mancomunitat de la Vall d’Albaida ha complit amb la acord signat amb Recisa després de la crisi del fem que incloïa dos pagaments de 150.000 euros -a finals de maig i de juny- a compte del deute històric que l’empresa concessionària del fem. Recisa exigia i va paralitzar de manera unilateral el servici de recollida durant 20 hores.

Este deute, expliquen des de l’ens comarcal, va ser ocasionat la passada legislatura quan es va decidir no assumir els sobrecostos del transport del fem a Ròtova, imposat per l’anterior govern de la Generalitat, a l’espera d’un contenciós judicial que amb els informes de Consell Jurídic Consultiu s’espera que finalment done la raó a la Mancomunitat, però que no ha acordat encara les indemnitzacions. Com explica Gomar, «les mesures l’empresa ens van obligar a negociar perquè les veïnes i veïns no pagaren les conseqüències d’una decisió política arbitrària i el tempo de la justícia; en tot cas, hem fet un gran esforç col·lectiu per a solucionar un problema que s’arrossegava des de feia temps en el mínim temps».

A més dels dos pagaments de 150.000 euros a finals de maig i de juny euros a compte del deute històric que pujava a 892.876,46 euros, l’acord al qual es va aplegar amb Recisa indica que es pagarà la resta en mensualitats de 21.600 euros des de maig d’enguany a febrer del 2022, data en la qual expira el servici. A més, les factures se satisfaran en 60 dies, com també 19.789,91 euros en concepte d’interessos per les que ho han fet fora de termini en 2018.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here