La Mancomunitat de la Vall d’Albaida aprova uns pressupostos de 4,8 milions sense cap vot en contra

0
919
Imatge d'un ple de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

Vicent Gomar: “Hem aconseguit aprovar uns pressupostos que consoliden els reptes més importants de la Mancomunitat, la qual s’ha convertit en tot un exemple de comarcalització, per damunt dels colors polítics de cada municipi”

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida aprovava aquest dilluns els seus pressupostos per a 2019, uns comptes que ascendeixen als 4,8 milions, i que va comptar amb 125 vots a favor, 68 abstencions i cap vot en contra. El seu president, Vicent Gomar, agraïa la col·laboració i confiança dipositada i destacava que “amb l’aprovació d’aquests pressupostos continuem treballant en conjunt pel progrés de la Vall d’Albaida. Hem aconseguit aprovar uns pressupostos que consoliden els reptes més importants de la Mancomunitat, la qual s’ha convertit en tot un exemple de comarcalització, per damunt dels colors polítics de cada municipi” declarava.

Amb aquest acord, la Mancomunitat comptarà per a 2019 amb 4.863.389 euros, dels quals el 48% estarà destinat a la gestió del fem, el 26% al Projecte Trèvol, el 13% al funcionament de l’entitat, i la resta a les diferents àrees que formen la Mancomunitat. L’aprovació d’aquests pressupostos garanteixen una estabilitat de l’entitat, la reducció del deute i la congelació de les quotes ordinàries. L’equip de govern de l’administració comarcal recordava que a l’anterior legislatura aquesta va a córrer perill de desaparéixer i que 4 anys després “s’ha aconseguit garantir la continuïtat de la Mancomunitat, augmentant les activitats i serveis i apostant per la comarcalització i la col·laboració entre municipis en benefici de l’interés comú, i tot açò mantenint un nivell de crispació zero”.

D’aquesta manera, la Mancomunitat seguirà treballant durant aquest any amb un fort caràcter social, continuant amb reptes com el reconeixement del Pla de Minimització de residus, el nou Centre d’Atenció Primerenca-Trèvol, l’encara recent, Àrea d’Igualtat, o el desenvolupament de la nova Xarxa Jove a la comarca, entre altres.

Gomar també ha destacat que esta legislatura s’ha fet una «gestió responsable», la qual cosa ha suposat passar de 2.410.478 euros de deute a que en aquests moments s’haja reduït fins als 1.864.214 euros, deute «finançat amb convenis que les diferents poblacions estan complint».

A més, en aquests pressupostos, s’ha reduït quasi 3 euros per habitant el cost de la replegada del fem, cosa que suposarà un estalvi important per als pobles i que ha sigut possible gràcies al treball de reajustament dels costos de l’arreplegada de residus.

Al ple, també es va destacar el suport de les administracions a València, claus en aquesta última legislatura, que han suposat un reforç necessari per a millorar els serveis públics i la qualitat de les persones que viuen a la Vall d’Albaida.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here