La Mancomunitat de la Costera-la Canal signa un pacte territorial d’ocupació amb agents socials

0
718

 

L'acord s'ha signat amb CCOO, UGT, ADEXA i Xàcex
L’acord s’ha signat amb CCOO, UGT, ADEXA i Xàcex

La Mancomunitat de la Costera-Canal ha signat un acord amb els sindicats CCOO i UGT i les associacions empresarials ADEXA i Xàcex per  tal de millorar l’empleabilitat de les persones aturades. L’acord es contempla com «una ferramenta fonamental» per a la posada en marxa de programes, projectes i accions «per articular amb major potència les iniciatives impulsades per ajuntaments i altres entitats així com de proposar accions innovadores en el territori, sent imprescindible el compromís de les persones que de manera directa o indirecta participen d’aquesta estratègia».

L’acord té especial consideració sobre les dones i els col·lectius amb especials dificultats com, per exemple, els aturats majors de 45 anys, persones amb discapacitat, immigrants o persones en risc d’exclusió social.

El principal objectiu d’aquest pacte resideix en abordar la problemàtica de l’atur de manera coordinada i planificada des de la Mancomunitat com a entitat vertebradora del territori des de la màxima professionalitat mitjançant l’ocupació i la formació de demandants de llocs de treball i de treballadors en actiu; la promoció econòmica del territori; la vertebració i coresponsabilitat territorial; i l’observació, investigació i innovació en processos de desenvolupament socioeconòmics.

El president de l’entitat, Roberto Granero, ha qualificat la signatura d’aquest pacte de manera “molt positiva” ja que “un dels principals objectius de legislatura de la nova Mancomunitat és fomentar l’ocupació. Fins ara ho havíem fet amb els taller d’ocupació i ara hem donat un pas més endavant i a més comptant amb el recolzament i la conformitat dels agents socials”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí