La Mancomunitat de la Costera-Canal adjudica la recollida d’animals abandonats amb el compromís de ‘sacrifici zero’

0
1464
Els animals seran recollits i es respectarà el seu benestar.

Ha estat adjudicada per 55.658,79 euros a l’empresa ADA per període d’un any prorrogable a altres dos

La Mancomunitat La Costera-Canal ha adjudicat a l’empresa ADA, el contracte de gestió de recollida i transport d’animals abandonats, errants o decomissats, així com els morts en la via pública. Aquest contracte té un import de 55.658,79 euros i una duració d’1 any, prorrogable per altres dos. L’objecte del contracte és que tots els municipis mancomunats puguen prestar el millor servei quant al control d’animals. La instal·lació destinada a l’allotjament d’animals està situada en el municipi de Barxeta i té la capacitat d’albergar 75 gossos.

L’empresa concessionària del servei deurà també mantindre i actualitzar un registre que estarà a disposició per a la seua consulta tant de la Mancomunitat com dels ajuntaments als quals se’ls prestarà el servei. Té el compromís de Sacrifici-Eliminació Zero i es compromet a no sacrificar cap animal per qüestions econòmiques, de sobrepoblació, manca de places, impossibilitat de trobar adoptant en un termini determinat, o d’una altra índole.

Quant al trasllat dels animals, es realitzarà en una furgoneta amb un habitacle que és l’òptim per a garantir la protecció enfront de les condicions climatològiques, tenint les condicions higienicosanitàries d’acord amb les necessitats fisiològiques i etiològiques de cada espècie autoritzada, trobant-se degudament desinfectat després de cada ús.

L’empresa disposa a més d’un Pla de Gestió d’Adopcions, amb una xarxa de col·laboradors i cases d’acolliment amb duració indefinida fins al seu responsable legal el reculla o s’aconseguisca la seua adopció. Tots els animals recollits seran reportats a la Mancomunitat i es publicarà diàriament en les xarxes socials de l’empresa adjudicatària els animals perduts en la zona, per a ajudar els seus responsables a recuperar-los.

Entre els serveis que s’ofereixen a la ciutadania destaca el d’orientació i atenció al públic tots els dies de la setmana, mitjançant cita prèvia. Destaca a més la realització de xarrades a escolars per a fomentar l’educació en la compassió animal a les noves generacions.

Es durà a terme la col·laboració amb les institucions per a fomentar campanyes divulgatives sota el lema d’una educació per a una cura responsable, així com visites als col·legis i campanyes puntuals per a donacions d’estris útils a l’alberg.

“Manifestem la satisfacció que ens produeix haver pogut adjudicar el contracte de recollida d’animals perduts o abandonats a una protectora, sabedors del seu compromís amb el benestar dels animals”, ha declarat la presidenta de l’entitat, Mª José Tortosa. A més ha afegit “expressar també el nostre agraïment a Àngela Molina, presidenta de la Coordinadora d’Animals de la Comunitat Valenciana, per l’ajuda i col·laboració que ens ha prestat en l’elaboració dels plecs i que han possibilitat que finalment siga una protectora la destinatària del contracte».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí