La Mancomunitat contesta a Ontinyent que la neteja de la zona de contenidors correspon als ajuntaments

0
2795
Jorge Rodriguez i Vicent Gomar, alcalde d'Ontinyent i president de la Mancomunitat

El presdident de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida defensa el servei de recollida del fem afirmant que «no estem davant d’un problema de desbordaments per manca de freqüència o de contenidors”

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida mantenen el seu enfrontament. Ara la batalla gira al voltant de la prestació del servei de recollida del fem del qual es queixa el consistori d’Ontinyent afirmant que ha hagut de contractar una prestació especial per les «deficiències» del servei comarcal, però des de la Mancomunitat es neguen les acusacions.

Així l’ens comarcal ha manifestat en un comunicat que «la neteja de les àrees d’aportació és una competència municipal que, en el cas de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, no està cedida a l’ens comarcal; per això no forma part de les previsions establertes en el plec de concessió del servei de recollida selectiva». A més a més afegeixen que aquesta circumstància es dóna «des de fa més d’una dècada», i que «la prestació està perfectament coordinada amb els 34 municipis».

En l’estric la Mancomunitat defensa «la professionalitat de l’empresa concessionària» front a “crítiques per qüestions que res tenen a veure amb la recollida selectiva dels residus urbans”, al parer de l’equip de govern comarcal. És més, afirmen que “les fotografies aportades a premsa per un únic consistori (en referència a l’Ajuntament d’Ontinyent) demostren que l’interior dels contenidors està buit la qual cosa corrobora, inequívocament, que no estem davant d’un problema de desbordaments per manca de freqüència o de contenidors” tal i com indiquen ja es reflectia en l’escrit remès pel president comarcal, Vicent Gomar, a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el 23 d’octubre passat.

D’aquesta forma, des de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida es recorda a l’Ajuntament d’Ontinyent que el seu contracte en vigor de neteja viària estableix que “diàriament es recolliran els residus dipositats al voltant de tots els contenidors de recollida selectiva instal·lats en el nucli urbà i polígons industrials”. És més, afirmen que «aquest servei és el que en altres municipis està encarregat de la neteja de les àrees d’aportació introduint-hi els materials dipositats sobre les voreres en l’interior dels contenidors i, en la seua absència, són operaris municipals els qui realitzen aquesta tasca».

Amb tot afirmen que «si la resta de 33 pobles de la comarca ho gestionen adequadament, estem convençuts que si la voluntat de l’Ajuntament d’Ontinyent es prestar un servei de qualitat, ho poden aconseguir sense cap problema”. No obstant això, la Mancomunitat “segueix obrint la mà a qualsevol consistori per tal d’analitzar els problemes de qualsevol dels serveis que presta perquè és un compromís ferm de l’actual equip de govern seguir millorant dia a dia i en això volem centrar tots els nostres esforços, no en haver-hi de respondre atacs que res tenen a veure amb la gestió comarcal”.

Resposta d’Ontinyent

Davant l’escrit de la Mancomunitat la regidora de Sostenibilitat d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha manifestat que la contestació «és un insult a la ciutadania i a l’empresa concesionaria del servei», afirmant que «no podem culpar a la ciutadania de complir amb les seues obligacions».

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’afirma que han demanat pressupost en reiterades ocasions a la Mancomunitat per incrementar el número de buidatges dels contenidor i així facilitar a la ciutadania poder dipositar dins dels contenidors tot el necessari. «La situació que pretén justificar la Mancomunitat no és certa. Al llarg de l’any i en alguns punts de la ciutat, podem trobar deixalles o residus en llocs no autoritzats, això tal i com diuen també ho assumeix l’Ajuntament d’Ontinyent a través de l’empresa de netetja, però en este cas concret no parlem d’alguns contenidors, parlem de contenidors absolutament plens i a més a més, la Mancomunitat per tapar la seua vergonya, demana a l’empresa que buide els contenidors i deixe tot el que queda al voltant invadint el carrer, i així que la gent pensara que el contenidor estava buit», conclou Gandia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí